Asi jsem propadla vášni pro frittatu.
Po t?ch letech, co jsem po receptech na tohle jídlo jenom pokukovala a nem?la vhodnou pánvi?ku, se kone?n? díky svému nerezovému p?ír?stku m?žu také do frittaty pustit.
Tohle jídlo jsem si oblíbila hlavn? kv?li tomu, jak je rychlé a variabilní. Krom? toho, že do frittaty m?žete p?idat tém?? cokoliv, m?žete také zm?nit základní surovinu. Dnešní recept je toho dobrou ukázkou. Místo brambor jsou zde t?stoviny. A myslím, že t?stovinová verze je snad ješt? lepší než ta bramborová.
Originální recept pochází z webu British Cheese Board. Já jsem si ale recept trochu p?izp?sobila k obrazu svému. Zm?nila jsem množství n?kterých ingrediencí a p?edevším jsem se rozhodla si upéct vlastní papriky. M?žu se tvá?it, že je to hrozn? cool. Pravda je ale taková, že jsem až moc šet?ivé d?v?e a dv? a p?l libry za skleni?ku pe?ených paprik mn? p?išlo n?jak moc. Navíc, když není nic jednoduššího, než str?it papriky do trouby a potom je oloupat. A? žijí škudlilové!
Ingredience na 3 porce
- 250 g t?stovin (t?stovin m?že být klidn? i mí?; já jsem jich uva?ila tolik, abych dosáhla požadovaného po?tu sacharid?)
- 3 ?ervené papriky
- v?tší svazek jarní cibulky
- 6 vajec
- 100 g ?edaru
- s?l a pep?
- rostlinný olej na smažení
Postup
- V troub? vyh?áté na 200°C pe?eme cca 40 minut papriky. B?hem pe?ení je aspo? jednou oto?íme. Upe?ené papriky by ze všech stran m?ly být m?kké a zkrabat?lé.
- Upe?ené papriky dáme do igelitového pytlíku a necháme je v n?m zchladnout. Po té papriky zbavíme slupky, která jde velmi snadno sloupnout a nakrájíme je na menší kousky.
- V pr?b?hu pe?ení paprik si také uva?íme t?stoviny.
- V pánvi vhodné do trouby a na to, aby na ní bylo možné krájet, si rozeh?ejeme olej, na kterém krátce osmažíme jarní cibulku nakrájenou na kole?ka.
- K cibulce p?idáme papriku a t?stoviny a vše dob?e promícháme.
- Do misky rozklepneme všech šest vajec. Rozkvedláme je a dochutíme solí a pep?em.
- T?stoviny na pánvi rovnom?rn? zalijeme vaje?nou sm?sí a povrch posypeme nastrouhaným ?edarem.
- Vše ješt? tak deset minut bez jakéhokoliv míchání smažíme, dokud vají?ka neztuhnou.
- Na záv?r dáme celou pánev na p?t minut do trouby pod rozeh?átý gril, aby se sýr rozpustil.