Výborná ve?e?e pro letní dny a anglická verze léta.
Je kruté si to p?iznat, ale osmnáct stup?? a sto procentní záruka dešt? každý den, je anglická verze léta. Chudák?m st?edoevropan?m vzpomínajícím se slzou v oku a letními šaty hluboko zaskládanými ve sk?íni na vyprahlé letní dny v rozpáleném Brn?, kde se oslavuje, když teplota klesne pod p?tat?icet stup??, tak nezbývá nic jiného, než potla?it chut? na h?ejivá jídla jako jsou kaštany, brambory a karamelová jablka a aspo? sv?j žaludek se snažit p?esv?d?it o tom, že je ?erven a tedy období lehkých a chladivých zeleninových pokrm?.
Jedním z takových letních jídel jsou rozhodn? tyhle t?stoviny, které jsem si vymyslela a uva?ila s nad?jí, že t?eba z Itálie dokáží p?ivolat trochu slune?ních paprsk?.
Výsledek? T?stoviny byly výborné, ale po?ád je nám stejná zima.
Ingredience
- 1 lilek
- 1 ?ervená paprika
- 2 ?ervené cibule
- 3 stroužky ?esneku
- 500 ml passaty
- 1 bochánek mozzarelly
- menší svazek bazalky
- olivový olej
- s?l a pep?
Postup
- Lilek nakrájíme na cca 1 cm velké kostky, papriku nakrájíme na v?tší proužky a jednu ?ervenou cibuli roz?tvrtíme a rozd?líme na jednotlivé vrstvy.
- Lilek, papriku a cibuli promícháme na plechu vyloženém pe?ícím papírem se lžící olivového oleje a špetkou soli a pep?e.
- Zeleninu na plechu pe?eme v troub? vyh?áté na 200°C p?ibližn? p?l hodiny nebo tak dlouho, dokud všechna zelenina není m?kká. Pokud nezapomeneme, m?žeme zeleninu v pr?b?hu pe?ení aspo? jednou promíchat.
- Mezi tím, co se nám bude péct zelenina, si uva?íme t?stoviny.
- Druhou ?ervenou cibuli si nakrájíme najemno a spole?n? s najemno nasekaným ?esnekem ji zp?níme na pánvi s kapkou olivového oleje.
- Do pánve p?ilijeme passatu, kterou dochutíme solí, pep?em a natrhanými lístky bazalky.
- Do proh?áté a ochucené passaty p?imícháme upe?enou zeleninu a uva?ené t?stoviny.
- T?stoviny s omá?kou a zeleninou naservírujeme na talí?e a poklademe kousky natrhané mozzarelly.