T?stoviny s cuketou a ricottou

Rychlý a neuv??iteln? lehký (jak na va?ení, tak i trávení) recept na zdravé t?stoviny.

Tenhle recept se v originálu jmenuje Summer Pasta with Zucchini. Jenomže protože v Anglii asi nikdy léto (a dokonce ani jaro) nebude, tak myslím, že se tyhle t?stoviny mohou v anglických podmínkách va?it kdykoliv.

Ingredience

  • 1 cibule najemno nakrájená
  • 1 cuketa nakrájená na tenká kole?ka
  • 250 g ricotty
  • 50 g parmezánu nastrouhaného najemno
  • 100 g sušených raj?at nakrájených na v?tší kousky
  • 2 stroužky ?esneku
  • menší svazek bazalky
  • 2 lžíce olivového oleje</
  • s?l a pep?
  • 170 g t?stovin

Postup

  1. Na lžíci rozpáleného olivového oleje zp?níme cibuli a p?idáme k ní cuketu. Zeleninu smažíme dalších p?t až deset minut, dokud cuketa nezm?kne.
  2. Mezi tím si ve food procesoru rozmixujeme bazalku se stroužky ?esneku, lžící olivového oleje a špetkou soli.
  3. V hrnci osolené vody uva?íme t?stoviny a p?i jejich slévání si odlijeme stranou p?l hrnku vody, ve které se va?ily.
  4. Do pánve s cuketou p?idáme uva?ené t?stoviny, ricottu, parmezán, vodu z va?ení t?stovin a ?erstv? namletý pep?. Vše d?kladn? promícháme a ješt? minutu na mírném ohni va?íme.
  5. Nakonec do pánve p?idáme rozmixovanou bazalku s ?esnekem a sušená raj?ata a m?žeme podávat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..