Toskánská polévka podle Pret A Manger

Vlastn? m? ani nenapadá, co by na téhle polévce mohlo být nezdravého. Cizrna, quinoa, spousta zeleniny.. Tomu jídlu není co vytknout!

Mám nového favorita v kategorii rychlé ob?erstvení. Propadla jsem totiž kouzlu sendvi?árny Pret A Manger. Momentáln? mám pocit, že bych tam mohla jíst každý den. Pokaždé, když do n?jaké pobo?ky zavítáme (a že jich je v Londýn? asi tolik jako v New Yorku Starbucks), cítím se tak n?jak víc organicky a éteri?t?ji.

Naposledy když jsme byli v Londýn?, plánovali jsme si n?jakou etnickou ve?e?i. Lákala nás marocká nebo t?eba japonská kuchyn?. Jenomže byl Valentýn a restaurace byly zaplaveny srdí?kama i zamilovanýma párama. Hladoví jsme tak skon?ili v nejbližším Pret A Manger a když jsme odcházeli, byli jsme p?esv?d?ení, že tak dob?e bychom se hned tak n?kde nenajedli.

Úžasn? nás zah?ála toskánská polévka. Mám teda podez?ení, že mezi tradi?ní toskánské suroviny nepat?í ani quinoa ani práv? ohrom? módní kale, ale to je jenom takový drobný detail, který snad m?že znervóz?ovat pouze foodie puntí?ká?e.

Super je, že Pret A Manger má na svém webu podrobné složení všech svých jídel a tak se jejich delikatesy výborn? kopírují.

Pravda, v tomhle receptu chybí pár originálních surovin v?etn? kale, protože já jsem téhle listnaté zelenin? po?ád ješt? n?jak nep?išla na chu?. Ale jinak si myslím, že se mn? toskánská polívka povedla úpln? stejn?, jako kdybyste si ji koupili v kelímku v Pret A Manger. A dokonce je možná i o krapánek lepší.

Ingredience

  • 1 cibule nakrájená najemno
  • 2 mrkve o?išt?né a nakrájené na drobné kousky
  • 1 konzerva fazolí borlotti
  • 1 konzerva cizrny
  • 400 ml passaty
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 150 g rozp?lených cherry raj?at
  • malá hrst quinoi
  • 2 bobkové listy
  • ?erstvý tymián
  • olej na smažení
  • s?l a pep? podle pot?eby

Postup

  1. Na rozpáleném oleji si v hrnci osmažíme cibuli a mrkev. Trvá to asi 5 minut.
  2. Do hrnce p?idáme fazole, cizrnu, pasatu, zeleninový vývar, raj?ata, quinou a bobkový list. Polívku p?ivedeme k varu a va?íme tak dlouho, dokud quinoa nezm?kne. Trvá to 15 až 20 minut.
  3. Na záv?r do polívky p?idáme ?erstvý Tymián a ješt? ji podle pot?eby dochutíme solí a pep?em.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..