Špagety carbonara s grilovanými raj?aty

Tradi?ní špagety trochu jinak a vzpomínka na sýr d?tství.

Pamatujete si takový ten uzený polotvrdý sýr, který m?l tvar v?tšího salámu a proto se mu ?íkalo salámový sýr. Myslím, že jednu dobu se taky jmenoval Král Šumavy.
Každopádn?, když jsem na n?j p?ed pár m?síci dostala po letech hroznou chu?, nebyla jsem schopná jej v žádném obchod? najít a i zbytek rodiny, který byl hledáním sýra pov??ený, nehlásil žádný nález.
Až když jsme byli jednou v britském Sainsbury`s, všiml si Miloš malého sýrového vále?ku jménem Austrien Oak Smoked Cheese. Vypadal úpln? jako zmenšenina toho mého milovaného sýra z d?tství. A taky tak chutnal…
Netušila jsem, že starý dobrý ?eský salámový sýr najdu v Anglii a ješt? se bude tvá?it jako rakouský sýr.
A taky by m? nikdy nenapadlo, že se dá tenhle sýr použít místo parmezánu do špaget . To napadlo až n?koho, kdo vymýšlí recepty pro Sainsbury`s. Tyhle recepty jsou super, protože jsou propojené p?ímo s online obchodem, takže ingredience z receptu p?ímo házíte do košíku. Ohromná úspora ?asu, když chcete ušet?it ?as a v košíku už máte tradi?ní britské klobásky i polské pirožky a ješt? jste se v Anglii neadaptovali natolik, abyste tam p?ihodili ješt? n?co dalšího hotového.

Ingredience

  • 1 cibule nakrájená najemno
  • 200 g dobré anglické slaniny nakrájené na menší kostky
  • 1 celé vejce
  • 2 žloutky
  • 100 g uzeného sýra typu Král Šumavy nastrouhaného
  • 150 ml smetany
  • 3 raj?ata nakrájená na tenké p?lm?sí?ky
  • hrst ?erstvé bazalky
  • s?l a pep?
  • olivový olej
  • 170 g špaget

Postup

  1. Na rozpáleném oleji osmažíme spole?n? cibuli a slaninu.
  2. V misce si promícháme vají?ko, žloutky, smetanu a 50 g sýra. Sm?s dochutíme solí a pep?em.
  3. Raj?ata promícháme s olivovým olejem a bazalkou. Rozprost?eme je na plech a dáme pod rozeh?átý gril na p?t minut.
  4. Špagety uva?íme a p?i jejich slévání si odlijeme trochu vody do hrnku.
  5. na mírném ohni promícháme slaninu s cibulí, raj?ata, špagety a sm?s vají?ek se smetanou a sýra. Vše na mírném ohni minutu promícháváme a pokud se nám špagety zdají p?íliš suché, p?ilijeme do pánve trochu vody, ve které se špagety va?ily.
  6. Špagety naservírujeme na talí? a posypeme zbylým nastrouhaným sýrem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..