Íránská rýže

A zárove? odpov??, pro? Mlok te? mí? va?í.

Tak po delší odmlce tady máme zase jeden recept.
Ne, že by mn? p?estalo bavit va?it, ale na radovánky v kuchyni poslední dobou není moc ?as.
Už v prvních týdnech v Anglii jsem si všimla, že zde mám n?jak mí? ?asu než v Brn?. Možná je to tím jiným ?asovým pásmem a nebo to možná souvisí s tím, že narozdíl od Brna každý den trávíme minimáln? hodinu v p?írod? a taky po?ád hledám n?jaké zajímavé akce a místa v našem okolí.
No a te? jsem si k tomu všemu ješt? vymyslela, že se vrátím zp?t do školních lavic a pustím se do studia žurnalistiky. Já jsem si to teda vymyslela už aspo? tak p?ed více než p?lrokem, ale až teprve te? to všechno vypuklo a já se jenom divím, jak n?kdo m?že zvládat studovat dálkov? p?i zam?stnání, když já nestíhám uva?it ani ve?e?i.
Je teda pravda, že když už vít?zoslavn? odevzdám n?jaký úkol, místo do kuchyn? to b?žím oslavit zase k po?íta?i a odreagovávám se psaním text?, které si snad p?e?te víc lidí než jenom jeden vyu?ující, jako jsou t?eba recenze tady na Mlo?ím blogu nebo ?lánky pro Applišt? a kulturio.
Tak ale zp?t k va?ení a íránské rýži.
Aby bylo u?in?no autorským práv?m zadost, tak musím napsat, že tenhle skv?lý recept není rozhodn? z mé hlavy, ale vymámila jsem jej z kamarádky, která jej má od své íránské kamarádky a tenhle dlouhý ?et?z vedoucí k p?vodu receptu je zárove? i odpov?dí na to, pro? je to íránská rýže.
A dá se vlastn? taky ?íct, že tenhle recept je taková tichá pošta a já jenom doufám, že to co sem te? napíšu se moc neliší od originálu.

Ingredience

  • 1 hrnek rýže
  • 1 ?ervená cibule nakrájená na p?lkole?ka
  • 4 malé brambory
  • spoustaaa bylinek nasekaných najemno (Musí tam být rozhodn? kopr a koriandr a já jsem k tomu ješt? p?idala mátu, petrželku, bazalku a tymián)
  • hrnek zeleninového vývaru
  • olej na smažení
  • s?l

Postup

  1. Brambory uva?íme (snažíme se, aby byly spíš tvrdé a ne rozva?ené), oloupeme a nakrájíme na tenká kole?ka.
  2. Rýži uva?íme a taky se snažíme ji nep?eva?it.
  3. Uva?enou rýži osolíme a promícháme se všema bylinkama.
  4. Na rozpáleném oleji za?neme smažit cibuli a až trochu zm?kne, p?idáme k ní brambory a ty taky ješt? chvíli smažíme.
  5. Na cibuli a brambory naklademe rýži, p?elijeme zeleninovým vývarem a p?ikryté dusíme na mírném ohni dokud se vývar nevyva?í. Mn? to trvalo cca 25 minut.
  6. Rýže je skv?lá jenom tak sama o sob? a nebo se taky výborn? hodí jako p?íloha t?eba k tofu nebo ryb?.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..