Mac and Cheese s quinoou bez t?stovin

Na jednom konci je nezdravé, ale hrozn? dobré, jídlo Mac and Cheese, na druhém konci pomyslné osy je neuv??iteln? zdravá veganská varianta tohodle jídla a n?kde uprost?ed je moje vlastní verze.

P?vodní recept pochází z kucha?ky The Everything Healthy Casserole a jmenoval se Vegan Quinoa Mac and Cheese. Když se podíváte na ingredience mého receptu, tak vám asi hned dojde, že jsem hodn? popustila uzdu své fantazii.
Z originálního receptu tak z?stala asi jenom ta quinoa a všechny ostatní ingredience byly zam?n?ny za p?íjemn?jší varianty.
Brokolici jsem vym?nila za kuku?ici, sojové mléko ustoupilo tomu oby?ejnému kravskému, veganský sýr jsem se ani nepokoušela shán?t a použila starý dobrý ?edar a aby toho nebylo málo, tak jsem k tomu všemu ješt? p?ihodila trochu úžasné anglické slaniny, která je v Anglii úpln? n?co jiného než anglická slanina v Brn?.
Možná moje casserole te? už není tak krásn? veganské a zdravé, ale zato bylo moc chutné. A ta quinoa tomu aspo? trochu dodávala zdání zdravé ve?e?e.

Ingredience

  • 1 a 1/2 hrnku quinoi
  • 3 hrnky zeleninového vývaru
  • 100 g slaniny nakrájené na kostky
  • 1 cibule nakrájená najemno
  • 3 rozma?kané stroužky ?esneku
  • 1 lžíce mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 1 a 1/2 hrnku nastrouhaného sýra
  • 1 velká plechovka kuku?ice
  • 100 g cherry raj?at rozp?lených
  • 1/2 hrnku strouhanky z ?erstvého bílého pe?iva
  • svazek petrželky nasekané najemno
  • s?l a pep?
  • olej na smažení

Postup

  1. Zeleninový vývar p?ivedeme k varu, nasypeme do n?j quinou, p?ikryjeme a va?íme 15 minut. Quinou necháme vychladnout a pokud nám v ní zbyla n?jaká p?ebyte?ná voda, tak ji slijeme.
  2. Na pánvi?ce za?neme smažit slaninu a až je tém?? hotová, p?idáme k ní nakrájenou cibuli, kterou smažíme ješt? tak 5 minut. Na poslední minutu k cibuli p?idáme ?esnek a dál smažíme.
  3. Do pánvi?ky ke slanin? a cibuli p?idáme mouku, d?kladn? ji promícháme a smažíme, dokud neza?ne o?íškov? von?t.
  4. Do pánve p?ilijeme mléko a za stálého míchání jej va?íme cca 3 minuty, dokud omá?ka neza?ne houstnout.
  5. Pánvi?ku odstraníme ze sporáku a hned do omá?ky p?imícháme 1 hrnek sýra, který d?kladn? v omá?ce rozmícháme. Omá?ku dochutíme solí a pep?em.
  6. V zapékací míse promícháme quinou, kuku?ici, raj?ata a sýrovou omá?ku.
  7. V misce si promícháme 1/2 hrnku sýra, strouhanku a petrželku a sm?sí posypeme quinou v zapékací míse.
  8. Quinou pe?eme v troub? vyh?áté na 180°C cca 20 minut, dokud sýr na povrchu neza?ne bublat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..