Britský upgrade ?eské klasiky.
Kdo by neznal naše ?eské nesmrtelné páre?ky v listovém t?st?.
V Anglii šli ovšem ješt? o krok dál a stvo?ili tak upgrade ?eské delikatesy, které ?íkají sausage rolls. Tyhle klobáskové rolky se ovšem ned?lají z párku, ale z klobáskového masa, což má tu výhodu, že si masovou nápl? m?žete ochutit podle momentální nálady. Nej?ast?ji se do sausage rolls p?idává osmažená cibulka a šalv?j. Já jsem vyzkoušela recept z kucha?ky Canteen: Great British Food, kde se s t?mahle ingrediencema nespokojili a p?idali si k tomu ješt? nastrouhané jablko. To mletému masu rozhodn? dodalo šmrnc a chu? sausage rolls ud?lalo trochu netradi?ní, ale krájet ru?n? tém?? celé jablko na tenké nudli?ky, když nemáte struhátko, je vážn? dost velká otrava.
Jo a taky je vid?t, jaký kopyto je Mlok, pokud jde o focení. Vždy? jedna z t?ch rolek m?la být rozhodn? rozkrojená, aby byla vid?t nápl?, že jo. Jenomže takováhle základní myšlenka mn? došla až druhý den, kdy jsme k ob?du dojídali poslední sausage rolls. Tak nezbývá nic jiného než v??it, že chybama se ?lov?k u?í.
Ingredience
- 500 g listového t?sta
- 320 g bílých klobásek (?íká se jim talián)
- 1 cibule najemno nakrájená
- 100 g nastrouhaného jablka
- menší svazek ?erstvé šalv?je najemno nasekané
- 1 vají?ko rozkvedlané
- s?l a pep?
- olej na smažení
Postup
- Na rozpálené pánvi osmažíme nakrájenou cibuli, aby zezlátla.
- Nožem z klobásek odstraníme st?ívko a maso z klobásek promícháme v míse s osmaženou cibulkou, jablkem, šalv?jí a pokud je to pot?eba, tak dochutíme solí a pep?em.
- Listové t?sto si rozválíme na tak akorát tlustý obdélník, který podél jeho kratší strany roz?ízneme na t?i menší obdélníky.
- Masovou sm?s si rozd?líme na t?i stejné díly.
- Vždy vezmeme jeden obdélník listového t?sta a podél celé jedné jeho delší strany naklademe masovou sm?s tak, aby vytvá?ela vále?ek za?ínající na jedné kratší stran? t?sta a na druhé stran? kon?ící.
- Potom listové t?sto zabalíme jako suši, takže od té strany, kde máme masovou sm?s rolujeme sm?rem k prázdnému okraji.
- Hotovou rolku nakrájíme na menší asi 3 cm dlouhé vále?ky, které p?eneseme na plech vyložený pe?ícím papírem a pot?eme rozkvedlaným vají?kem.
- Stejn? postupujeme i u zbývajících dvou obdélník? listového t?sta a dvou díl? masové sm?si.
- Rolky pe?eme v troub? vyh?áté na 180°C 20 až 25 minut.