Jacket Potatoes

Pokud se chcete v Anglii hodn? najíst a p?itom neutratit moc liber, hledejte jídlo jménem jacket potatoes.

Speciální plech na jacket potatoes

Speciální plech na jacket potatoes



Je to obrovská pln?ná brambora, která se dá v restauraci sehnat kolem ?ty? až p?ti liber.

Jacket potatoes se nej?ast?ji plní sýrem a fazolema, ale pokud vám to není dost dobrý a p?iplatíte si pár pencí, m?žete dostat t?eba i bramboru napln?nou krevetama nebo tu?ákem.

Tahle vydatná brambora je ovšem i super ekonomický jídlo v p?ípad?, že si ji p?ipravujete doma, protože porce pro dva strávníky vás vyjde ani ne na libru a p?l a to je myslím, i na ?eský pom?ry hodn? hezká ?ástka.

Asi nejdražší na celé p?íprav? je po?ízení si speciálního plechu na jacket potatoes za devadesát pencí. Jasn?, že se brambory dají péct i bez tohodle úžasnýho gadgetu, ale odolejte n??emu tak prašt?nýmu v obchod? s domácím vybavením i navzdory tomu, že vám v kuchyni t?eba chybí struhátko nebo vále?ek na t?sto. Strouhat a válet prost? není tak d?ležitý, jako perfektn? péct brambory.

Jacket potatoes a pe?ené fazole

Jacket potatoes a pe?ené fazole

Ingredience

  • 2 velké brambory p?ibližn? o váze 150 g (co osoba to jedna brambora)
  • 1 cibule nakrájená na tenká ?tvrtkole?ka
  • 400 g pe?ených fazolí z konzervy
  • 3 lístky šalv?je nasekané najemno
  • 1 chilli papri?ka nasekaná najemno
  • 2 až 4 plátky ?edaru
  • s?l a pep?
  • rostlinný olej

Postup

  1. Brambory lehce pot?eme olejem, napícháme na hroty plechu na pe?ení brambor (p?ípadn? položíme na oby?ejný plech vyložený pe?ícím papírem) a dáme péct do trouby vyh?áté na 220°C.
  2. Brambory pe?eme 20 minut a po té teplotu snížíme na 190°C a ješt? je pe?eme 45 minut.
  3. Mezi tím si na rozeh?átém oleji zp?níme cibuli, ke které p?idáme fazole, chilli a šalv?j a proh?ejeme. Fazole podle pot?eby dochutíme solí a pep?em.
  4. Když jsou brambory hotové, ud?láme do nich podélný a p?í?ný ?ez. Brambory nerozkrajujeme úpln?, ale p?esto ?ežeme hodn? hluboko. Když od sebe opatrn? odtla?íme delší p?lky, m?la by se brambora krásn? rozev?ít, ale p?itom by všechny ?ásti m?li držet pohromad?.
  5. Do rozev?ené brambory vložíme plátky ?edaru a na n?j naneseme fazole a m?žeme podávat.

Nikdy bych nev??ila tomu, že fazole a brambora dokáží ud?lat tolik radosti.

Pe?ená brambora

Pe?ená brambora

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..