Cizrnové smaženky chana vada

Tohle je p?esn? takový to jídlo, u kterýho se hodí mít na pam?ti heslo: NEPROPADEJTE PANICE.

Chana vada

Chana vada


Když se podíváte na seznam ingrediencí, asi si ?eknete, že mn? tam n?co rozhodn? chybí; že p?ece cizrna s cibulí nemohou jenom tak držet pohromad?. Jenomže ono to vážn? funguje a pokud chcete mít opravdové chana vada, tak se vyvarujte p?idávání vají?ka nebo n??eho podobného, co by cizrnu spojilo.

Chce to prost? jenom p?ijít na ten grif, jak správn? uplácat placi?ky a potom už být jenom trp?liví a placi?ky v pr?b?hu smažení neobracet a ani jinak je neškádlit.

Chana vada se v jižní Indii, odkud pocházejí, podávají jako snack k ve?ernímu ?aji. Já jsem chana vada ochutnala jako jeden z mnoha chod?, když nás naši indi?tí p?átelé seznamovali se zázraky jihoindické kuchyn?.

Nebýt p?ímo u toho, když chana vada smažili a ješt? teplé nám ládovali na talí?, propadla bych u smažení svých chana vada panice a celý ten experiment zabalila d?ív, než bych se v?bec o n?co pokusila. Takhle jsem si ale ?ekla, že to prost? musí jít a nehodila jsem hned flintu (cizrnu do žita (koše).

Takže, až budete stát nad mísou sypké rozmixované cizrny, tak hlavn? NEPROPADEJTE PANICE.

Ingredience

  • 300 g cizrny namo?ené min. 4 hodiny
  • 3 cibule v mixéru/food procesoru nasekané najemno
  • 3 stroužky ?esneku rozma?kané
  • 3 cm zázvoru nastrouhaného
  • velká hrst pažitky nasekané najemno
  • curry ko?ení nebo curry pasta dle chuti
  • chilli papri?ky dle chuti
  • s?l
  • 500 ml rostlinného oleje (mn? byl doporu?en rýžový, ale v??ím, že to p?jde i s jakýmkoliv jiným)

Postup

  1. Cizrnu slijeme a v mixéru/food procesoru rozmixujeme co nejvíc to jde.
  2. K cizrn? p?idáme všechny ostatní ingredience a d?kladn? promícháme.
  3. V pánvi si rozpálíme vysokou vrstvu oleje. Oleje by m?lo být tolik, aby placi?ky, které budeme smažit, byly úpln? pono?ené.
  4. Vždy si odebereme trochu cizrnové hmoty a mezi dlan?mi vytvo?íme tenkou placi?ku. Tu hodíme do oleje a smažíme dozlatova. Smažení trvá jenom chvíli. B?hem smažení se nesmí placi?ky otá?et, jinak se budou rozpadat.

Chana vada se prý jí jenom tak a nebo s troškou indického pickles. Mn? ale nejvíc zachutnali s kokosovým chutney, které je sou?ástí zase jiného jihoindického jídla, ale jako v?ci neznalý evropan hlásím, že i s chana vada je to moc super kombinace.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..