Polévka z pe?ených raj?at

Tohle letní po?así si p?ímo ?íká o polívku plnou raj?atové chuti, která se dá klidn? jíst i studená.

Recept na tu nejlepší rajskou polívku na sv?t? (samoz?ejm? hned po té mam?in?) pochází z mé v poslední dob? velmi ?asto otvírané kucha?ky Canteen: Great British Food. Trochu jsem si ho ale p?izp?sobila k obrazu svému, jak už to tak d?lávám a polívku jsem na záv?r doplnila pe?enou cizrnou. Ta je skv?lou náhradou za k?upavé rohlíky do polívky, protože je bezlepková a v??ím, že tak n?jak zdrav?jší.

Ingredience

  • 1 kg zralých raj?at
  • 200 ml raj?atového pyré
  • 70 g raj?atového protlaku
  • 30 ml olivového oleje
  • 20 ml jable?ného octa
  • 2 rozma?kané stroužky ?esneku
  • velká hrst nasekané bazalky
  • 2 bobkové listy
  • 1/2 lžíce uzené papriky
  • s?l
  • Postup

    1. V misce si smícháme raj?atové pyré, raj?atový protlak, olivový olej, jable?ný ocet, ?esnek, bazalku, bobkový list, papriku a s?l.
    2. Raj?ata rozp?líme a naskládáme do zapékací misky, plechu nebo skv?lé nádoby na casserole, ze které se t?eba já neustále raduji už od Vánoc.
    3. Raj?ata zalijeme p?ipravenou sm?sí ze všech ostatních ingrediencí, p?ikryjeme (pokud nemáme víko na zapékací nádobu, použijeme alobal) a dáme péct do trouby vyh?áté na 150°C.
    4. Raj?ata pe?eme dv? hodiny, p?i?emž po první hodin? pe?ení je d?kladn? promícháme.
    5. Upe?ená raj?ata necháme zchladnout a p?emístíme je spole?n? s veškerou omá?kou do hrnce, kde je ponorným mixérem rozmixujeme dohladka.
    6. Polívku dle chuti p?ípadn? dochutíme a pokud práv? neumíráme horkem, tak si ji oh?ejeme na požadovanou teplotu.
    7. Podáváme s pe?enou cizrnou nebo ?ímkoliv jiným, co milujeme v kombinaci s rajskou.

    Polívka je úžasn? krémová, má skv?lou chu? a i když nerada va?ím cokoliv podruhé, tuhle v pr?b?hu letošního léta ur?it? aspo? jednou ješt? uva?ím. Teda upe?u, jsem cht?la ?íct.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..