Pe?ená cizrna

Pokud hledáte bezlepkovou náhradu za rohlíkové krutonky do polívky, tak tady pro vás mám jedno ?ešení.

Na tenhle recept jsem narazila na webu TheKitchn.com a taková ta moje neomylná intuice mn? napovídala, že tohle bude pecka. A taky že byla!

Cizrnu z trouby jsem si hned na první ochutnání zamilovala a už jsem ji stihla vyzkoušet jak v salátu, tak i v úžasné rajské polévce.

V originálním receptu se píše, že když pe?ená cizrna vychladne, tak p?estane být tak kouzeln? k?upavá. Musím se vám p?iznat, že mn? se n?jak ješt? nestalo, že by mn? cizrna stihla vychladnout. N?jak hrozn? rychle totiž mizí…

Ingredience

  • 1 plechovka cizrny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • s?l
  • jakékoliv oblíbené ko?ení nebo ko?enící sm?s

Postup

  1. Troubu si p?edeh?ejeme na 200°C.
  2. Cizrnu si scedíme od nálevu, propláchneme pod tekoucí vodou a d?kladn? osušíme v ut?rce a nebo když máme víc ?asu, tak ji necháme okapat a oschnout v sítku. Cizrna prost? musí být suchá a je docela jedno, jak toho dosáhneme.
  3. Plech vyložíme pe?ícím papírem, na který vysypeme omytou a osušenou cizrnu. Tu na plechu d?kladn? promícháme s olivovým olejem a špetkou soli.
  4. Cizrnu pe?eme deset minut. Po té ji s pomocí lžíce d?kladn? promícháme a pe?eme dalších deset minut.
  5. Až je cizrna hotová, p?esypeme ji do misky, kde ji promícháme s ko?ením. Tohle je nejlepší d?lat, když je cizrna ješt? docela teplá, protože ko?ení se na ni lépe p?ichytí.

Prosím, neproklínejte m?, až na posezení jen tak sníte celou dávku. Je to prost? návyková látka, které nejde odolat…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..