Tenhle týden je ve znamení likvidace zbytk? z ledni?ky i spíže.
P?iznávám, že sama jsem netušila, že je možné takhle exkluzivn? vypadající jídlo vytvo?it vlastn? jenom (vyjma žampion?) z toho, co se nacházelo v domácích zásobách a nebo z toho, co na sob? m?lo pomyslnou nálepku: “Už m? vážn? sn?zte”.
Ingredience
200 g t?stovin
1 cibule
250 g žampion?
3 stroužky ?esneku
3 lžíce hladké mouky
500 ml mléka
100 g sýra s modrou plísní (samoz?ejm? to ale m?že být i jakýkoliv jiný sýr)
20 g másla
100 g vlašských o?ech?
strouhánka z jednoho rohlíku
tymián
s?l a pep?
olej na smažení
Postup
T?stoviny si uva?íme a po slití vody je v cedníku propláchneme studenou vodou, aby se nám neslepily.
Na rozpáleném oleji Zp?níme na tenké plátky nakrájenou cibuli. P?idáme k ní na tenké plátky nakrájené žampiony, najemno nasekaný ?esnek a tymián. Vše dob?e orestujeme.
Zeleninu zaprášíme moukou a za stálého míchání restujeme dokud mouka neza?ne von?t a nezbaví se své syrové p?íchut?.
Vše zalijeme mlékem a za stálého míchání va?íme do zhoustnutí.
Do mléka p?idáme nadrobený sýr a necháme rozpustit.
Pokud je to zapot?ebí, omá?ku dochutíme solí a pep?em.
Zapékací misku si lehce vymažeme olejem a promícháme v ní t?stoviny s omá?kou.
O?echy si zlehka orestujeme na rozpálené pánvi?ce a ve food procesoru je nasekáme na v?tší kousky.
Ze strouhánky, o?ech? a zm?klého másla si vytvo?íme drobenku, kterou posypeme t?stoviny v zapékací misce.
T?stoviny pe?eme v troub? rozeh?áté na 170°C p?ibližn? 30 minut.