Zape?ené t?stoviny se sýrovou omá?kou

Tenhle týden je ve znamení likvidace zbytk? z ledni?ky i spíže.

P?iznávám, že sama jsem netušila, že je možné takhle exkluzivn? vypadající jídlo vytvo?it vlastn? jenom (vyjma žampion?) z toho, co se nacházelo v domácích zásobách a nebo z toho, co na sob? m?lo pomyslnou nálepku: “Už m? vážn? sn?zte”.

Ingredience

200 g t?stovin

1 cibule

250 g žampion?

3 stroužky ?esneku

3 lžíce hladké mouky

500 ml mléka

100 g sýra s modrou plísní (samoz?ejm? to ale m?že být i jakýkoliv jiný sýr)

20 g másla

100 g vlašských o?ech?

strouhánka z jednoho rohlíku

tymián

s?l a pep?

olej na smažení

Postup

T?stoviny si uva?íme a po slití vody je v cedníku propláchneme studenou vodou, aby se nám neslepily.

Na rozpáleném oleji Zp?níme na tenké plátky nakrájenou cibuli. P?idáme k ní na tenké plátky nakrájené žampiony, najemno nasekaný ?esnek a tymián. Vše dob?e orestujeme.

Zeleninu zaprášíme moukou a za stálého míchání restujeme dokud mouka neza?ne von?t a nezbaví se své syrové p?íchut?.

Vše zalijeme mlékem a za stálého míchání va?íme do zhoustnutí.

Do mléka p?idáme nadrobený sýr a necháme rozpustit.

Pokud je to zapot?ebí, omá?ku dochutíme solí a pep?em.

Zapékací misku si lehce vymažeme olejem a promícháme v ní t?stoviny s omá?kou.

O?echy si zlehka orestujeme na rozpálené pánvi?ce a ve food procesoru je nasekáme na v?tší kousky.

Ze strouhánky, o?ech? a zm?klého másla si vytvo?íme drobenku, kterou posypeme t?stoviny v zapékací misce.

T?stoviny pe?eme v troub? rozeh?áté na 170°C p?ibližn? 30 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..