Hrušková povidla naslano

Když jsem psala, že se tu ješt? pár recept? z kucha?ky The Everything Healthy Casserole objeví, tak jsem to myslela smrteln? vážn?. A tady je první ze zapíkacích (nebo spíš jenom pe?ících) recept?.

I když kombinace daných surovin i následný postup p?ípravy vypadá dost divoce, tak výsledek je vážn? p?ekvapiv? dobrý – p?ímo až skv?lý. My jsme si povidla mazali na tenké krají?ky bezlepkového chleba od Adveni medical. Dost dob?e si tuhle dobrotu ale umím p?edstavit t?eba i ke grilovanému nebo pe?enému masu. Ingredience 4 velké šalotky (ty nejv?tší, které seženete) 1 velká hruška (nebo dv? malé) 100 g sýra s modrou plísní 3 lžíce medu 2 lžíce balzamikového octa 2 lžíce olivového oleje rozmarýn a s?l Postup V misce si promícháme med, ocet, olej, rozmarýn a s?l. Šalotky si nakrájíme na tenká kole?ka (pokud se tak samo nestane, rozd?líme je prstem nebo špi?kou nože na jednotlivé kroužky) a v zapékací misce nebo peká?ku je promícháme s p?edem p?ipravenou zálivkou. Kroužky šalotky promícháme tak d?kladn?, aby zálivkou byly co nejvíce obaleny. Šalotku pe?eme v zakrytém peká?i v troub? rozeh?áté na 170°C jednu hodinu. Po té k šalotce p?idáme oloupanou a na drobné kostky nakrájenou hrušku a op?t v p?ikryté nádob? pe?eme celou hodinu. Hrušku po hodin? pe?ení rozma?káme obrácenou stranou vidli?ky nebo lžíce a promícháme ji s nadrobeným sýrem. Naposledy vše vrátíme do trouby a pe?eme ješt? dvacet minut (tentokrát už nezakryté). No, raw to práv? není, ale uvidíte, že ty hodiny pe?ení a pár zabitých enzym? se kv?li té chuti rozhodn? vyplatí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..