Limetkový parfait s kokosovým krémem

Key lime tady už máme a tohle je jeho zdrav?jší a tém?? veganská alternativa Vzhledem k mé vášni pro limetky a vzhledem k ne práv? pro linii p?íznivým surovinám se tahle odleh?ená varianta hodí. Jenom musíte zapomenout na ten tuk v kokosovém krému. A nebo ho vynechat. Ale to zase nebude úpln? ono. Ingredience 200 g kešu (nepražených, nesolených) 125 ml mléka (pokud chceme ?ist? veganskou verzi, lze použít jakékoliv rostlinné mléko) Š?áva z 2 limetek K?ra z 2 limetek 2 lžíce javorového sirupu 2 lžíce t?tinového cukru Špetka soli 100 g kokosového krému 100 g topinamburových piškot? (nebo jakýkoliv jiných oblíbených sušenek) Postup Kešu o?echy si na n?kolik hodin (nejlépe p?es noc) namo?íme do vody. Po té je slijeme a spole?n? s limetkovou š?ávou a mlékem je rozmixujeme do hladké hmoty (trvá to více než p?t minut). K tomuto krému p?idáme limetkovou k?ru, 1 lžíci javorového sirupu, t?tinový cukr a špetku soli a vše ješt? minutu mixujeme. Limetkový krém necháme aspo? hodinu odpo?inout v ledni?ce. Kokosový krém si nakrájíme na malé dílky, p?idáme k n?mu t?i lžíce teplé vody a ve food procesoru vše zpracujeme na hladký a nadýchaný krém. Krém je možné také p?ipravit v kuchy?ském robotu za pomoci metly na p?ípravu šleha?ky a sn?hu. Do našlehaného kokosového krému vmícháme pro dochucení jednu lžíci javorového sirupu. Topinamburové piškoty si v hmoždí?i (p?ípadn? použijeme prsty) nadrtíme najemno. Vychlazeným limetkovým krémem naplníme sklenice nebo misky. Dále pokra?ujeme kokosovým krémem a vše dokon?íme topinamburovou posypkou. Vrstvy v parfaitu je možné jakkoliv obm??ovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..