Švédské masové kuli?ky

Protože tu máme podzim a s ním i ?erstvou dávku nov? vydaných severských detektivek, je ten nejvhodn?jší ?as uva?it si n?co správn? skandinávského až švédského. A co m?že být švéd?t?jší než masové IKEA kuli?ky.

A protože dnes va?íme podle webu eatingwell.com, který je v rámci americké kuchyn? tou zdrav?jší variantou, nebudou dnešní kuli?ky ani ze sob?, los? nebo koní, ale z kr?ty. Ingredience 450 g kr?tího masa 1 cibule 20 g strouhanky 300 g hub (použila jsem hlívu úst?i?nou) 300 ml zeleninového vývaru 200 ml zakysané smetany 3 lži?ky kuku?i?ného škrobu mletý koriandr nastrouhaný muškátový o?íšek s?l a pep? olej na smažení Postup V míse smícháme namleté kr?tí maso, najemno nakrájenou cibuli, strouhanku, koriandr, muškátový o?íšek, s?l a pep? a ze sm?si vytvo?íme p?ibližn? dvacet kuli?ek. V pánvi si rozeh?ejeme olej a osmažíme na n?m kuli?ky. Trvá to p?ibližn? deset minut. Hotové kuli?ky p?endáme na talí? a v pánvi osmažíme houby nakrájené na tenké plátky. Po té do pánve vrátíme kuli?ky a zalijeme je vývarem. V malém množství vody si rozmícháme kuku?i?ný škrob a p?idáme ho k zeleninovému vývaru. Vše pova?íme asi tak dv? minuty, aby byl vývar i kuli?ky teplé. Na záv?r p?idáme do vývaru smetanu a vše dob?e promícháme. A protože to jsou IKEA kuli?ky, jak jinak bychom je m?li servírovat než s hranolkama, že jo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..