Bezlepkový mexický kolá?

Na tenhle kolá? jsem se chystala už hodn? dlouho a po?ád jsem p?emýšlela, jak to zaona?it, aby byl bezlepkový. A náhoda tomu cht?la, že p?edev?írem p?išla zaje?í krabice, ze které na m? vykoukl maniokový škrob. Hned mn? bylo jasné, jak ho využiji a jak ten kolá? prom?ním na bezlepkový. Trochu jsem se bála, když jsem místo po pšeni?né mouce sáhla po škrobu, ale výsledek je myslím víc než zda?ilý.

Ingredience

100 g maniokového škrobu (lze nahradit i bezlepkovou moukou nebo b?žnou pšeni?nou moukou – všechny varianty vyzkoušeny)

20 g másla

2 vejce

250 ml mléka

1 cibule

250 g mletého hov?zího masa

1 malá plechovka (150 g) kuku?ice

1 plechovka (400 g) fazolí

1 lži?ka prášku na pe?ení

taco ko?ení

s?l

olej na smažení

150 g strouhaného ?edaru

Postup

Na rozeh?átém oleji sp?níme cibulku, p?idáme hov?zí maso a vše orestujeme.

Maniokový škrob, máslo a prášek na pe?ení promixujeme ve food procesoru.

Do sm?si maniokového škrobu s máslem p?idáme mléko a vejce a vše d?kladn? promícháme. P?idáme fazole, kuku?ici, osmažené maso a dochutíme solí a ko?ením. Vše promícháme.

Sm?s nalijeme do máslem vymazané kolá?ové formy a v troub? rozeh?áté na 200°C pe?eme 30 minut. Po té povrch kolá?e posypeme strouhaným sýrem a ješt? kolá? necháme n?kolik minut péct, aby se sýr rozpustil a za?al bublat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..