Podzimní kari kolá? bez lepku

A radovánky s kaštanovou moukou pokra?ují… 

Jak jsem si u cookies st?žovala, že chu? kaštan? se nedostavila, tak to asi bylo zp?sobené p?emírou kokosu, který ovšem sušenkám zase dodal p?íjemnou k?upavost. To, že byste i jenom na okamžik mohli zapomenout na p?ítomnost kaštan?, se vám u tohodle kolá?e díky vysokému podílu kaštanové mouky v t?st? rozhodn? nem?že stát. 

A aby t?ch chutí nebylo málo, tak kokosový krém ve spojení s kari pastou kolá?i dodává jemnou sladkost, která p?ekvapiv? ladí s ku?ecím masem a pórkem.

Jenom mi d?lá starosti, do jaké kuchyn? tenhle m?j vynález za?adit. Tak ho asi necháme v Chuti domova, když byl vyroben na základ? mé chuti doma. Mám pocit, že indové by na kari v doprovodu kaštan? koukali trochu vyjeven?. Tak a? žije multikulturalismus!

Ingredience

120 g kaštanové mouky

130 g bezlepkové mouky (lze nahradit i hladkou pšeni?nou)

130 g másla

2 vejce

400 g ku?ecího masa

2 lžíce kokosového oleje

1 pórek

2 lžíce nastrouhaného galangalu (p?ípadn? zázvoru)

2 stroužky ?esneku

1 chilli papri?ka

50 g ?ervené kari pasty

150 g kokosového krému

300 ml zeleninového vývaru

2 lži?ky kuku?i?ného škrobu

250 ml smetany ke šlehání

s?l a pep?

Postup

Ve food procesoru promícháme ob? dv? mouky s máslem, solí a pep?em na drobenku. Do té p?idáme vejce a t?i lžíce vody a vše mixujeme ješt? tak dlouho, než se nám z t?sta vytvo?í kompaktní koule.

T?sto zabalíme do potraviná?ské fólie a necháme v ledni?ce minimáln? hodinu odpo?inout.

T?sto s pomocí vále?ku zploštíme a p?eneseme do kolá?ové formy, kde jej prsty vtla?íme do všech míst.

Kolá?ovou krustu pe?eme v troub? p?edeh?áté na 200°C deset minut naslepo (t?sto pokryté pe?ícím papírem a zatížené fazolemi nebo jinou zát?ží). Po té odstraníme papír s fazolemi a pe?eme ješt? p?t minut.

Na rozeh?átém oleji zp?níme pórek, galangalu, ?esnek a chilli. Po té p?idáme kari pastu a vše ješt? minutu smažíme.

Maso si nakrájíme na 0,5 cm velké kostky a p?idáme jej ke sm?si na pánvi. Maso osmažíme tak, aby se nám tzv. zatáhlo.

Sm?s zalijeme vývarem a p?idáme k ní kokosový krém. Za ob?asného promíchání vše smažíme ješt? deset minut.

Nakonec si promícháme dv? lži?ky kuku?i?ného škrobu s 150 ml vody a nalijeme do pánve s kari sm?sí. Mícháme tak dlouho, dokud se sm?s neza?ne zahuš?ovat (trvá to minutu až dv?).

Sm?s naklademe na p?edpe?ený korpus a zalijeme smetanou promíchanou s vají?kem, solí a pep?em.

Teplotu v troub? snížíme na 180°C a kolá? pe?eme 30 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..