Bezlepkové kaštanovo-kokosové cookies

Miluji kaštany v jakékoliv podob? (jenom ty ledové od Orionu mi moc nejedou) a tak jsem se po letech kone?n? odhodlala, plácla se p?es kapsu a koupila si kaštanovou mouku.

Musím se p?iznat, že i když má mouka zajímavou chu?, rozhodn? to neni koncentrovaná chu? kaštan?, tak jak jsem si ji vždycky p?edstavovala. Na druhou stranu má ale tahle mouka hned n?kolik výhod.

Tak zaprvé, kaštany jsou údajn? plné složitých cukr?, takže jsou skv?lé pro diabetiky. Takže po tomhle zjišt?ní mám kone?n? racionální vysv?tlení, až mi budou zase z Tesca vozit kila a kila kaštan?. A to jsem ješt? nenapsala, že kaštany jsou bohaté na vitamín C (možná ho mají víc než citrón) a mouka z nich je samoz?ejm? bezlepková, takže krom? diabetik? si ji užijí i celiaci.

A po teoretickém úvodu kone?n? hurá na kaštanové sušenky nacpané kokosem. Kombinace, která si p?ímo ?íká o to, být nazvaná Vánocemi v Karibiku.

Ingredience

2 lžíce ln?ného semínka

15 g javorového sirupu

25 g kokosového krému (lze nahradit 50 ml kokosového mléka)

80 g rozpušt?ného kokosového oleje

70 g kaštanové mouky

30 g strouhaného kokosu

2 lžíce kaštanových vlo?ek (nemusí být)

Postup

Ve 25 g teplé vody rozmícháme kokosový krém a vytvo?íme si tak kokosové mléko. To následn? promícháme s ln?ným semínkem, kokosovým olejem, javorovým sirupem a šesti lžícemi vody.

Do sm?si p?idáme kokosovou mouku, strouhaný kokos a p?ípadn? i kaštanové vlo?ky. Vše dob?e promícháme.

Z t?sta za pomoci lži?ky tvo?íme hrudky, které klademe na plech vyložený pe?ícím papírem a jemn? je prsty zploštíme, abychom m?li tvar cookies.

Cookies pe?eme v troub? vyh?áté na 180°C dvacet minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..