Marinované mandle

Tak nevím, jestli tímhle receptem t?eba neporušuji n?jaká autorská práva nebo duševní vlastnictví firmy Life Food. Osobn? si ale myslím, že se žádného kriminálního ?inu nedopouštím, protože jsem nikomu nic neukradla ani to z n?j podloudn? nevyloudila. Jenom jsem se pokusila napodobit to, co mi šílen? chutná a abych byla dokonale spokojená, musela bych si t?ikrát týdn? u firmy Life Food objednávat balíky plné téhle dobroty. A v?bec, z brouzdání na amerických webech usuzuji, že tzv. copycat recepty za velkou louží práv? hýbou sv?tem. Takže jsem vlastn? jenom sv?taznalá a jdu s dobou.

Krom? toho jsem taky in, protože tyhle mandle (když jim práv? moc nezatopíte v troub?) jsou i raw a to te? p?ece šílen? fr?í.

Ingredience

100 g mandlí

marináda dle vlastního vkusu

Postup

Výhodou tohodle receptu je, že se na n?j dají zpracovat všelijaké omá?ky, marinády a ko?ení, které vám doma p?ebývají, v ledni?ce místo zabírají a je vám na 90% jasné, že už je nikdy do ni?eho nepoužijete. Takže barbecue omá?ka, sójová omá?ka, teriaki marináda je p?esn? to, po ?em vaše mandle touží.

Já jsem nap?íklad d?lala mandle v mexickém duchu tak, že jsme si smíchala sojovou omá?ku se zbytkem taco ko?ení a m?amka byla na sv?t?. Už jsem ale vyzkoušela i teriaki nebo barbecue

Základem je ovšem vždycky mandle d?kladn? obalit a nechat uležet ve zvolené marinád?.

Potom už jenom mandle na t?sno vyskládáte na plech s pe?ícím papírem, troubu si rozeh?ejete (pokud chcete být raw, tak ne na víc než na 42°C)a hned vypnete. Do takhle vyh?áté trouby dáte mandle sušit (trvá to n?kolik hodin) a vždycky, když máte pocit, že by mandlím mohla být zima, tak jim zase trochu p?itopíte. D?ležité ovšem je nekoukat každých deset minut do trouby (tak jak to d?lám já) a ned?lat tak mandlím zbyte?ný pr?van.

Tak prosté a tak dobré…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..