Polívka pro nerozhodné kucha?e.
Na téhle polívce je totiž výborný, že pokud trpíte nerozhodností, nemusíte se p?i jejím va?ení svíjet zoufalstvím (jako t?eba v p?ípad? francouzské cibula?ky) nad otázkou, jaká podoba servírování bude ta nejlepší. Polívka totiž chutná výborn? jak rozmixovaná, tak i p?irozen? kousková. No a není nic jednoduššího, než si ji dát jeden den práv? nerozmixovanou a druhý den zapojit do akce ponorný mixér a mít bez va?ení úpln? jinou, tentokrát sametov? jemnou polívku.
Jenom p?ed mixováním nezapome?te vytáhnout z hrnce všechny bobkové listy.
Ingredience
- 500 g pórku nakrájeného na tenká kole?ka
- 300 g brambor nakrájených na drobné kostky
- 600 ml zeleninového vývaru
- 500 ml mléka
- 4 bobkové listy
- s?l a pep?
- 30 g másla
- olivový olej
postup
- V hrnci na rozeh?átém oleji s máslem 10 minut smažíme pórek a cibuli.
- K pórku s cibulí p?idáme brambory, dochutíme solí a smažíme dalších 5 minut.
- Vše zalijeme vývarem, p?idáme bobkový list a p?ikryté va?íme 15 minut.
- Po té p?ilijeme mléko a va?íme ješt? 5 minut. Polívku dochutíme solí a pep?em dle pot?eby.
- Te? už zbývá jenom se rozhodnout, jestli polívku rozmixujete a nebo si dáte první porci plnou chutných kousk? pórku a brambor.
Recept na tuhle úžasnou polévku pochází ze stejn? úžasné kucha?ky Canteen: Great British Food.