Pórková polévka s bramborami

Polívka pro nerozhodné kucha?e.

Na téhle polívce je totiž výborný, že pokud trpíte nerozhodností, nemusíte se p?i jejím va?ení svíjet zoufalstvím (jako t?eba v p?ípad? francouzské cibula?ky) nad otázkou, jaká podoba servírování bude ta nejlepší. Polívka totiž chutná výborn? jak rozmixovaná, tak i p?irozen? kousková. No a není nic jednoduššího, než si ji dát jeden den práv? nerozmixovanou a druhý den zapojit do akce ponorný mixér a mít bez va?ení úpln? jinou, tentokrát sametov? jemnou polívku.

Jenom p?ed mixováním nezapome?te vytáhnout z hrnce všechny bobkové listy.

Ingredience

  • 500 g pórku nakrájeného na tenká kole?ka
  • 300 g brambor nakrájených na drobné kostky
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 500 ml mléka
  • 4 bobkové listy
  • s?l a pep?
  • 30 g másla
  • olivový olej

postup

  • 1 cibule nakrájená najemno
    1. V hrnci na rozeh?átém oleji s máslem 10 minut smažíme pórek a cibuli.
    2. K pórku s cibulí p?idáme brambory, dochutíme solí a smažíme dalších 5 minut.
    3. Vše zalijeme vývarem, p?idáme bobkový list a p?ikryté va?íme 15 minut.
    4. Po té p?ilijeme mléko a va?íme ješt? 5 minut. Polívku dochutíme solí a pep?em dle pot?eby.
    5. Te? už zbývá jenom se rozhodnout, jestli polívku rozmixujete a nebo si dáte první porci plnou chutných kousk? pórku a brambor.

    Recept na tuhle úžasnou polévku pochází ze stejn? úžasné kucha?ky Canteen: Great British Food.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..