Vlastn? ani nevím, jak jsem sem mohla nedat tenhle recept. Vždy? byl i v televizi. Až nedávno, když jsem p?emýšlela nad n??ím originálním a vegetariánským, co by zárove? p?sobilo i slavnostn?, jsem si vzpomn?la na tuhle moji celebritu.
Jediné, co se dá dodat k tomuhle jídlu je, že to je p?esn? ten druh va?ení, kdy máte za málo pen?z (a ?asu) hodn? muziky. Trocha krájení, jedno smažení a krapet míchání a výsledkem je zdravá ve?e?e plná chutí. V?bec se nedivím, že tohle p?vodem indiánské jídlo bylo v USA nejpopulárn?jší b?hem krize v 30. letech.
Ingredience
- 1 cibule
- 1 stroužek ?esneku
- 1 ?ervená paprika
- 3 raj?ata
- 1 plechovka fazolí
- 300 g kuku?ice z konzervy nebo mražené
- 80 g kuku?i?né mouky
- máslo na smažení a vymazání
- mletá paprika
- ?ímský kmín
- cajunské ko?ení (nemusí být)
- s?l a pep?
Postup
- Na másle osmažíme cibulku s ?esnekem.
- V míse smícháme nakrájenou papriku, nakrájená raj?ata, scezené fazole, kuku?ici, cibulku s ?esnekem a kuku?i?nou mouku.
- Sm?s dochutíme ko?ením podle chuti.
- Zapékací misku si vymažeme máslem a naklademe do ní zeleninovou sm?s.
- Pe?eme v troub? rozeh?áté na 160°C hodinu.