Zape?ené fazole na piv?

Letos na Vánoce Ježíšek vyslyšel mé nevyslovené prosby (a potom že neexistuje) a nad?lil mi casserole.

On je to teda oficiáln? hrnec na paellu. Ale já mnohem rad?ji než rýži s krevetama zapékám (a to cokoliv a jakkoliv). Jenomže pro tuhle aktivitu mi už hodn? dlouho chyb?la ta správná nádoba, ve které by se dalo jak va?it na sporáku, tak i péct v troub? a která by zárove?  m?la i pokli?ku vhodnou do trouby. A protože Ježíšek vážn? existuje, tak mi p?esn? takovouhle v?c schoval pod strome?kem. V angli?tin? se takovému super kastrólopeká?i ?íká casserole a p?ipravují se v n?m jídla (jak jinak než) zvaná casserole. Takže hned po té, co jsem se dostate?n? pokochala svým novým p?ír?stkem do kuchyn? a vysv?tlila Ježíškovi, co že to casserole vlastn? je, koupila jsem si na iTunes (to byste neuhodli) kucha?ku jménem The Everything Healthy Casserole.

Takže te? se bude n?jaký ?as zapýkat a trouba pob?ží na plný otá?ky.

A pro za?átek tu máme n?co rychlého, lušt?ninového a hlavn? vegetariánského.

Jenom musím upozornit všechny ty, kte?í se už n?kdy st?etli s n?jakým pokrmem na piv? a zjistili, že to není práv? ten jejich kastról fazolí, a? se do tohodle receptu rad?ji ani nepouští. Chu? piva je v všude tam, kde je použité k va?ení, dost výrazná a specifická a za?ínám mít pocit, že sv?t se d?lí na ty, kte?í tuhle chu? milují a ty, kte?í ji nenávidí.

Ingredience

1 cibule

3 stroužky ?esneku

1 paprika

2 plechovky fazolí

500 ml piva

chili

rozmarýn

s?l a pep?

olej na smažení

Postup

Na rozpáleném oleji si zp?níme najemno nakrájenou cibuli a ?esnek. K cibuli p?idáme na tenké proužky nakrájenou papriku a vše restujeme dokud paprika trochu nezm?kne.

K orestované zelenin? (a tady je p?esn? ta výhoda casserole – nic se nikam nemusí p?endávat a vytahovat další nádobí, ale jenom se všechno p?idává do jednoho zapékacího hrnce) p?isypeme fazole, které zalijeme pivem a dochutíme špetkou rozmarýnu, chili, solí a pep?em.

P?iklopené fazole pe?eme v troub? rozeh?áté na 180°c patnáct minut a po té je ješt? pe?eme dvacet minut bez zakrytí.

Co jiného se k takové fazolové náloži m?že podávat než ?erstvý chleba a vychlazené pivo.

2 thoughts on “Zape?ené fazole na piv?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..