Bylo to n?kde mezi Cape Canaveral a Daytona Beach, když jsme se zastavili v jedné rybí restauraci plné floridských d?chodc? na ve?e?i. Jestli mi v tu chvíli n?jaké jídlo zn?lo vážn? prašt?n?, tak to byly Coconut Shrimps. “Jak kokosový?” pomyslela jsem si a hned jsem si je objednala. Na to, že nemám ráda krevety, m? tyhle p?ímo nadchly a vzpomínka na n? nás doma už n?kolikrát p?inutila je ud?lat.
Ingredience
1 hrnek strouhanky panko (p?ekvapiv? jsme jí sehnali v Albertu)
1 hrnek strouhaného kokosu
1/2 hrnek mouky
2 vejce
16 krevet
S?l a pep?
Olej na smažení
Chili omá?ka nebo jiný ooblíbený dresing k podávání
Postup
Vyloupané a st?ívka zbavené krevety osolíme a opep?íme.
Každou krevetu obalíme v mouce, omo?íme ve vají?ku a obalíme sm?sí kokosu a strouhanky panko.
Krevety smažíme ve vyšší vrstv? oleje dokud nezezlátnou.
Usmažené krevety zbavíme p?ebyte?ného oleje papírovým ubrouskem a podáváme s chili omá?kou nebo jiným dresingem.