Alsaský cibulový kolá?

Recept na tenhle kolá? plný cibule pochází z útlé kucha?ky s tradi?ními alsaskými recepty, kterou jsme si koupili v informa?ním turistickém centru hned vedle štrasburské katedrály. Když nad tím tak p?emýšlím, je to poprvé, co jsem si koupila n?jakou knížku v turistických informacích a po hodn? dlouhé dob? také moment, kdy jsem si koupila n?jakou papírovou knížku. A ?eknu vám – má to svoje kouzlo. Teda myslím, koupit si knížku v informa?ním centru a ne koupit si papírovou knížku. Dav okolními krásami omámených turist? vás namá?kne na regál knih a sotva se stihnete po?ádn? rozmyslet, už jste i s knížkou odnášeni zase jinými v houfu se pohybujícími turisty k pokladn?. Tohle turistické kouzlo se rozplyne ale hned po té, co si hned za pokladnou uv?domíte, že tu knížku musíte nejd?ív naskenovat, abyste se mohli pokochat recepty.
Ale te? už k samotnému kolá?i..

Ingredience na t?sto
250 g hladké mouky
125 g másla
50 ml vody
s?l

 

Ingredience na nápl?
600 g cibule
75 g másla
60 g mouky
2 žloutky
115 ml šleha?ky
115 ml mléka
s?l
pep?
muškátový o?íšek

Postup
Ze surovin na t?sto vypracujeme hladké t?sto, které necháme v ledni?ce odpo?inout cca hodinu.
2. Cibuli nakrájíme na tenká p?lkole?ka a na rozpáleném másle osmažíme tak, aby cibule za?ala hn?dnout, ale nebyla ješt? úpln? osmažená.
3. T?sto vyválíme a p?eneseme do formy na quiche.
4. Na t?sto rozložíme cibuli a zalijeme sm?sí, kterou si vytvo?íme smícháním mléka, smetany, žloutk? a ko?ení.
5. Kolá? pe?eme v troub? rozeh?áté na 180°C cca 30 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..