Okurkové lassi s mátou

Okurka v té nejsympati?t?jší podob?.

Tak to vypadá, že dnešek je poslední letní den tohoto roku. Když se podívám na p?edpov?? po?así, nevím, zda se dívám na Brno nebo anglický Fleet. Teploty pod 20 °C a déš? jsou od sebe k nerozeznání. Snad jenom pro Brno hlásí ješt? víc dešt?. Tak aspo?, že nám v ?esku narozdíl od Anglie te?e z kohoutku teplá voda.

Je jasné, že poslední den, kdy má teplom?r p?ekro?it t?icítku je nutné po?ádn? oslavit n??ím sv?žím a nefalšovan? letním. A co m?že být víc osv?žujícího než kombinace máty a okurky.

Slibuji všem, kte?í nemají rádi okurku, že tenhle drink budete milovat. Já okurku také v?bec nemusím, ale tohle lassi p?ímo zbož?uji.

Ingredience na dv? porce

  • 250 ml mléka
  • 250 g bílého jogurtu
  • 1/2 salátové okurky
  • velká hrst ?erstvé máty
  • 15 kostek ledu

Jak p?ipravit okurkové lassi

  1. Okurku nakrájíme na v?tší kousky a všechny ingredience dáme do mixéru v takovém po?adí, jak uvádí p?ehled surovin.
  2. Vše rozmixujeme dohladka.
  3. Lassi p?elijeme do dvou velkých sklenic a zase se pochválíme za to, že koup? mixéru rozhodn? nebyly vyhozené peníze.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..