Raw hrášková polévka

Další skvělá polévka, která k dokonalosti nepotřebuje nic víc, než jenom pořádný mixér.

Za ty dva týdny, co jsme v Brně a co v naší kuchyni bydlí extra výkonný mixér jsem snad ještě ani jednou nezapnula sporák. Momentálně si vystačíme se studenými raw polévkami a radostí, že je tak teplo, že na vychlazené polévky máme vážně chuť.

Obzvlášť mile mě překvapila tahle raw hrášková polévka. Je úžasně krémová a jak to tak už u nevaření většinou bývá, je hotová za pár bleskových sekund. Na celé přípravě nejvíc času asi zabere oloupání avokáda.

Ingredience na dvě velké nebo tři malé porce

  • 500 ml vody
  • 400 g mraženého hrášku
  • 1 avokádo
  • 1 menší cibule
  • hrst čerstvé máty
  • malá špetka soli a čerstvě namletý pepř

Jak připravit raw hráškovou polévku

  1. Všechny ingredience dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka. V případě výkonného mixéru není ani potřeba hrášek rozmrazovat.
  2. Pokud se nám zdá polévka příliš hustá, můžeme přidat trochu vody a ještě krátce rozmixovat.
  3. Polévku přelijeme do misek a radujeme se, jak rychle se dá nevařit.
Šiřte mločí slávu:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..