Gazpacho

Oslava léta a mého nového mixéru.

Už několik let jsem toužila po výkonném mixéru. Umixovat krémovou zeleninu nebo připravit krémové smoothie bylo s mým dýchavičným mixéro-šlehačo-sekáčkem Braun naprosto nemyslitelné.

Obzvlášť to smoothie mě trápilo. Tuhle úžasnou věc jsem poprvé objevila v New Yorku u malého stánku v Rockefellerově centru ještě dávno před tím, než se u nás stalo takovým hitem. I když jsem se potom ale doma sebevíc snažila, nikdy jsem nebyla schopná dosáhnout toho, aby smoothie bylo opravdu smooth a chutnalo tak, jako v Rockefellerově centru.

Od návštěvy New Yorku jsem proto brala útokem každý stánek s ovocnými šťávami a snila o tom, jak si jednou taky pořídím tak výkonný mixér, že si dobré smoothie dokážu umixovat i doma.

A potom jsem si jednoho dne řekla, že mně vyjde levněji, plácnout se přes kapsu a koupit si pořádný mixér, než neustále utrácet peníze za předražená smoothie v plastových kelímcích.

Po vyčerpávajícím průzkumu jsem se nakonec rozhodla pro mixér G21 Perfect Smoothie Vitality, který v recenzích vycházel jako nejlepší a nakonec i nejvýhodnější volba.

Abych měla o důvod víc se těšit zpět do Brna, objednala jsem si Perfect Smoothie Vitality ještě z Anglie. Hned po příjezdu domů mě proto uvítala oobrovská krabice s oooooobrovským mixérem.

Je to bez diskuzí ten největší kuchyňský spotřebič, který jsem si kdy pořídila. Vzhledem k jeho parametrům ale tyhle obří rozměry docela chápu. Perfect Smoothie Vitality umixuje během pár sekund téměř cokoliv. Od okamžiku, co jsem ho vybalila a uvedla do provozu, žijeme především ze syrové zeleniny a ovoce.

Zjistila jsem, že ten pocit, kdy se celé kusy ovoce proměňují v rozmixovanou šťávu je ohromě vzrušující. Taková drobná radost z destrukce…

A jako důkaz, že výkonný mixér na světě neexistuje jenom kvůli smoothie, tady je recept na španělské gazpacho. Jsem hrozně ráda, že už jsem zase v zeměpisných šířkách, kde mám vážně chuť na studenou polévku a že si na léto nemusím jenom hrát.

Pořádně vychlazené gazpacho je tak oslavou krásného středoevropského léta a mixéru, se kterým je polévka hotová za pět sekund.

Ingredience na tři porce

  • 4 rajčata
  • 2 červené papriky
  • 1 salátová okurka
  • 1 červená cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1/4 hrnku olivového oleje
  • 2 lžíce vinného octa
  • malá špetka soli a čerstvě namletý pepř
  • 100 g rozpůlených černých oliv

Jak připravit gazpacho

  1. Všechny ingredience kromě oliv dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
  2. Gazpacho přelijeme do hrnce a dáme vychladit do ledničky.
  3. Vychlazené gazpacho rozdělíme do servírovacích misek, posypeme olivami a užíváme si léto, jak má být.
Šiřte mločí slávu:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..