Středomořská zelenina zapečená s fetou

Oslava anglického léta.

Do Anglie vtrhlo léto! Rtuť teploměru atakovala dvacítku, piknikové zóny obsadili nadšenci s rozpálenými grily, přistěhovalci ze sebe radostně strhávají zimní bundy a šťastní psi i děti navlečené do neoprénů se z písečných pláží vrhají do vln chladivého moře. Prostě anglické léto je mnohem víc prima než anglická zima.

Dokonce i moje chutě už volají po letních radovánkách. Na místo anglického piva, které v zimě tak příjemně zahřívá, raději sáhnu po osvěžujícím cideru a místo pečeného pastináku spíš toužím po pečených cherry rajčátkách a čerstvých salátech.

A přesně do tohoto úžasného letního počasí, ve kterém je normálním lidem pořád ještě zima a ve kterém Angličané už rozjíždějí klimatizaci na plné obrátky, se skvěle hodí rychlá kreace plná letní zeleniny a středomořských chutí. Mít neoprén, hned bych vyrazila na pláž.

Ingredience na tři porce

  • 6 rajčat
  • 1 červená paprika
  • 1 červená cibule
  • 200 g fety
  • 3 stroužky česneku
  • tymián
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 lžíce olivového oleje

Jak připravit zapečenou zeleninu s fetou

  1. Oloupanou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata rozčtvrtíme a každou čtvrtku dvěma řezy ještě rozkrojíme. Papriku nakrájíme na tlustší proužky. Stroužky česneku nakrájíme nahrubo.
  2. Do zapékací mísy dáme všechnu nakrájenou zeleninu. Přidáme olivový olej, tymián a pepř.
  3. Nakonec k zelenině nadrobíme fetu a vše dobře promícháme.
  4. Zeleninu pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C čtyřicet minut.
  5. Tuhle pečenou dobrotu podáváme třeba s vynikajícím anglickým kváskovým chlebem, skleničkou červeného vína a pořádnou dávkou radosti z anglického léta.
Šiřte mločí slávu:

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *