Čínský wrap s hoisin tofu

Vegetariánská odpověď na v Anglii tak populární wrap s hoisin kachnou.

Po té, co poprvé v životě vstoupíte do britského supermarketu, budete zaručeně nadšení ze zdejší nabídky sendvičů a wrapů. S postupem času ale zjistíte, že tady něco nehraje.

Sotva vystřízlivíte z falafelového wrapu a po té, co se přejíte sýrového sendviče s nakládanou cibulí, zjistíte, že tím vaše možnosti na rychlé vegetariánské svačiny ze supermarketu byly právě vyčerpány.

Dál už to je jenom kuře na tisíc způsobů. Sem tam se regálem ještě mihne slanina, kreveta nebo hoisin kachna. Vegetarián je ale odsouzen ke dvěma maximálně třem sendvičům, které se ve všech obchodech do nekonečna opakují. Jako by si britští návrháři jídla mysleli, že jak mezi plátky toustového chleba nenarvou dva kousky kuřecích prsíček, tak to nebude nikomu chutnat.

Já mám úplně opačný názor. Kuře v sendviči je přesně ta chvíle, kdy mně začne být smutno z toho, že to nebohé zvíře zemřelo úplně zbytečně. Vždyť ten sendvič by chutnal stejně dobře i kdyby v něm nepřekáželo kuřecí maso. Chuť mu beztak přece dodává hlavně to všechno okolo jako je křupavá zelenina a dobře ochucená omáčka.

Například já mám neuvěřitelně ráda hoisin omáčku. Jenomže v britském supermarketu v oddělení sendvičů a wrapů narazíte na hoisin omáčku pouze v kombinaci s kachními prsíčky. Rozhodla jsem se proto ukázat, že to jde i bez mrtvé kachny a tady je můj wrap s hoisin tofu.

Ingredience na čtyři wrapy

  • 350 g tofu nakrájeného na kostky
  • 100 ml hoisin omáčky
  • 150 ml bílého jogurtu
  • 1 svazek jarní cibulky nakrájené na tlustší kolečka
  • 1 chilli paprička nakrájená na tenká kolečka
  • 2 hrsti baby špenátu
  • 4 pšeničné tortilly
  • 1 lžíce rostlinného oleje na smažení

Jak připravit čínský wrap s hoisin tofu

  1. Tofu promícháme s hoisin omáčkou a necháme aspoň dvě hodiny marinovat.
  2. V misce promícháme bílý jogurt, jarní cibulku a chilli papričku.
  3. Do rozehřátého oleje v pánvi přidáme tofu včetně omáčky a za častého míchání smažíme pět minut. V průběhu míchání se snažíme, aby se nám omáčka co nejméně přichytávala na dně pánve, ale aby se jí naopak co nejvíc obalilo tofu.
  4. Na každou tortillu navrstvíme čtvrtinu špenátu, čtvrtinu osmaženého tofu a čtvrtinu jogurtu s cibulkou. Všechny suroviny vrstvíme doprostřed tortilly tak, aby v jejím středu vytvářely podlouhlou hraničku, přes kterou přehneme volné okraje placky a vytvoříme tak wrap.
  5. Wrap je výborný čerstvý, ale když ho necháme přes noc odležet a zabalíme si jej jako svačinku nebo lehký oběd, tak se rozhodně nic nestane, protože chutě se bezvadně prolnou.

A jaký názor na tři kousky kuřete v sendviči máte vy?

Šiřte mločí slávu:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..