Vegetariánské lasagne po mexicku

Fazole, kukuřice, rajčata a výborná ricotta… Co víc si přát v jedné zapékací misce.

Přidat do lasagní ricottu je, myslím, super nápad. Náplň se tak stane víc krémovou. Vlastně, když jsem lasagne připravovala, říkala jsem si, že ta omáčka je tak dobrá, že by se nemusela ani zapékat s lasagnemi a skvěle by jí to slušelo i jenom tak, kdyby se promíchala s uvařenými těstovinami. Tak to může být takový návrh na další kreace, když zrovna nemáte doma lasagne nebo se vám nechce zapínat troubu. Ale ta křupavá vrstva z mozzarelly a parmezánu je taky moc fajn.

Ingredience

  • 1 plechovka sekaných rajčat
  • 1 plechovka libovolných fazolí ve slaném nálevu (Já jsem použila směs mexických fazolí)
  • 300 g konzervované nebo mražené kukuřice
  • 250 g ricotty
  • 1 bochánek mozzarelly nastrouhané
  • 30 g parmezánu nastrouhaného
  • 8 plátů lasagní nebo tolik, aby nám to vyšlo na dvě vrstvy
  • 3 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky
  • 1 chilli paprička nakrájená na tenká kolečka
  • 1 lžíce srirachy
  • 1/2 lžíce kreolského koření
  • rostlinný olej na smažení

Postup

  1. V pánvi si rozehřejeme olej a zprudka na něm minutu smažíme česnek.
  2. Do pánve přidáme sekaná rajčata, slité fazole a kukuřici.
  3. Směs promícháme, dochutíme srirachou, chilli papričkou a kreolským kořením a velmi krátce necháme povařit.
  4. Směs sundáme z plotýnky a zamícháme do ní ricottu.
  5. Na dno zapékací misky přemístíme půlku připravené směsi, celý její povrch pokryjeme lasagnemi, na ty navršíme druhou polovinu směsi a vše dokončíme opět vrstvou lasagní.
  6. Nastrouhanou mozzarellu promícháme s parmezánem a sýrem posypeme povrch lasagní. Dbáme na to, aby nám nezůstalo žádné místo těstovin neposypaných sýrem.
  7. Lasagne pečeme v troubě rozehřáté na 180° C půl hodiny.

Další recepty na lasagne

Šiřte mločí slávu:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..