Huevos rancheros s pečeným česnekem

Dokonalý způsob, jak zkombinovat vajíčka se spoustou zeleniny a s oblíbenými fazolemi.
huevos_rancheros

Jsou to takové upgradované fazole, které umí udělat každý student nebo chlap. Stačí jenom přidat trochu čerstvé zeleniny a obtěžovat se se zapnutím trouby na upečení česneku a máte parádní večeři nebo klidně i snídani, pokud vás čeká tvrdá práce na mexické třtinové plantáži.

Huevos rancheros si klidně ale můžete udělat podle vlastních představ tak, jak na ně právě teď máte chuť. Základem je hustá směs zeleniny (a případně i mých oblíbených fazolí), ve které se uvaří syrová vajíčka. Kreativitě se meze nekladou a vždy bude odměnou úžasně krémový žloutek.

Ingredience

  • 1 cibule rozpůlená a nakrájená na tenké plátky
  • 1 červená paprika zbavená semínek, rozčtvrcená a nakrájená na tenké plátky
  • 1 plechovka sekaných rajčat
  • 1 plechovka fazolí v rajské omáčce
  • 2 rajčata rozčtvrcená a nakrájená na plátky
  • 4 vejce
  • 6 stroužků česneku
  • 1/2 lžíce srirachy
  • sůl a pepř
  • rostlinný olej na smažení
  • 4 tortilly k podávání

Postup

  1. V troubě rozehřáté na 180 °C pečeme neoloupané stroužky česneku dvacet až pětadvacet minut.
  2. Ještě teplý upečený česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  3. V hlubší pánvi si rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli.
  4. K cibuli přidáme papriku a plátky pečeného česneku a vše smažíme, dokud paprika nezačne měknout.
  5. Do pánve přidáme konzervovaná rajčata a fazole. Promícháme a podle chuti přidáme srirachu, sůl a pepř.
  6. Směs na středním plameni necháme probublávat tak dlouho, dokud se omáčka nezahustí tak, jak ji máme rádi. Pokud se z pánve vypaří příliš moc tekutiny, tak přilijeme trochu vody.
  7. Do zeleninové směsi uděláme lžící čtyři důlky a do nich rozklepneme vejce.
    Pánev zakryjeme pokličkou a necháme vařit čtyři až šest minut nebo tak dlouho, dokud bílky neztuhnou.
  8. Tortilly necháme dvě minuty ohřát v rozehřáté troubě a podáváme k fazolové směsi s vejci.
Šiřte mločí slávu:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..