Quesadilla se zeleninou pečená v troubě

Jednoduchý postup, jak bez trápení připravit vynikající mexickou quesadillu.

Myslím, že už jsem mockrát zmiňovala, jak zbožňuji mexickou nebo spíš texmex kuchyni. Je proto pochopitelné, že quesadilly jsou v mé kuchyni častými hosty.

Udělat ale takovou dobrou quesadillu je občas docela peklo. Smažení čehokoliv placatého totiž není moje nejsilnější stránka. Takže quesadilly pravidelně spálím, celé se mně potrhají, vypadá z nich náplň a já se následně uchyluji k myšlence, že hotová pizza ze supermarketu je taky docela dobrá.

Kromě toho, že neumím smažit, mám taky občas pocit, že si sedím na vedení. Falafel pečený v troubě považuji za jeden z největších objevů lidstva a odpověď na to, jak bez vzteku a bez nutričních prohřešků si dopřát tuhle blízkovýchodní delikatesu. Proč mě nikdy nenapadlo quesadilly strčit do trouby místo toho, abych se s něma trápila na sporáku, nechápu. Vždyť je to tak geniálně jednoduchá myšlenka.

To jsem se zase musela až podívat na můj oblíbený blog DamnDelicious.net, kde už jsem pár revolučních nápadů pochytila, abych zjistila, že quesadilly se dají dělat i jinak než s vražedným pohledem v očích a potem na čele.

Pro nedostatek kreativity jsem použila náplň z originálního receptu. Myslím ale, že quesadilly jdou upéct s jakoukoliv jinou náplní, na kterou právě dostanete chuť.

Ingredience

  • 1 cuketa nakrájená na tenké plátky
  • 1 paprika nakrájená na kostky
  • 190 g kukuřice z konzervy
  • 2 stroužky česneku nadrceného
  • 1 chili paprička nakrájená najemno
  • svazek čerstvé bazalky
  • 30 g parmezánu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100 g čedaru nastrouhaného
  • 4 až 6 tortil
  • sůl a pepř
  • rostlinný olej na smažení
    • Postup

      1. Na rozpáleném oleji na pánvi restujeme cuketu, papriku, kukuřici, česnek a chilli papričku, dokud zelenina nezačne měknout. Trvá to přibližně pět minut.
      2. Do mixéru nebo food procesoru dáme lístky bazalky, parmezán nakrájený na menší kousky a lžíci olivového oleje. Vše několika pulzy nasekáme tak, abychom vytvořili hustší kaši. Nic nám samozřejmě nebrání v tom použít kupované pesto a ušetřit si čas.
      3. Půlku každé tortilly potřeme pestem, naklademe na ni osmaženou zeleninu, posypeme nastrouhaným sýrem a překlopíme druhou půlkou tortily. Ingredience můžeme také klást po celé tortile a potom ji přiklopit druhou tortillou. Je to úplně jedno. Já jsem zvolila první postup jenom proto, že by se mně na plech nevlezlo víc než jedna quesadilla.
      4. Hotové tortilly dáme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě vyhřáté na 200 °C zapékáme deset minut.
      5. Quesadilly skvěle chutnají pokapané barbecue omáčkou. Pokud jste si nevyrobili vlastní, tak zkuste třeba česnekovou z The Garlic Farm, která je rozhodně důvodem, proč na jih Anglie zavítat.

      Další recepty na quesadilly

      Šiřte mločí slávu:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..