Tacos s pečeným čajotem a kozím sýrem

Netradiční náplň tacos a chutná úprava čajotu v rámci jednoho receptu.
tacos_1

Jeden recept na to, jak si poradit s neslušně tvarovanou mexickou tykví už tady mám.
cajot_2
Zatímco ale salát s čajotem a avokádem je hotový raz dva, tacos vyžaduje už o ždibec víc práce. I tak je to ale pořád ještě jídlo, které se dá snadno zvládnout během rušného dne a u kterého se nezašpiní příliš moc nádobí.

Hlavně ale upečený čajot je mnohem zábavnější než jeho syrová verze. Takže pokud vás recept na čajotový salát moc nezaujal, rozhodně doporučuji dát čajotu šanci v tacos. A jakmile ochutnáte upečený čajot, asi vám hned dojde, proč jsou Australané přesvědčení, že McDonald`s dává do svého jablečného koláče místo jablek tuhle tykev.
tacos_ingredience
A samozřejmě, že i tento recept je výsledkem mé spolupráce s webem Vitalia.cz, kde kromě samotného receptu také najdete několik zajímavých informací o čajotu.

Ingredience na pečený čajot

  • 1 čajot nakrájený na menší kostky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • šťáva a kůra z jedné chemicky neošetřené limetky
  • 1 chilli paprička nasekaná najemno
  • sůl a pepř

Ingredience na tacos

  • 1 cibule nakrájená najemno
  • 1 červená paprika nakrájená na proužky
  • 1 plechovka libovolných fazolí
  • 1/2 lžíce srirachy nebo jiné ostré omáčky
  • 150 g čerstvého kozího sýra nadrobeného na kousky
  • 50 g listového salátu
  • 10 taco tortil
  • sůl
  • rostlinný olej na smažení

Postup

  1. Kostky čajotu na plechu vyloženém pečícím papírem promícháme s olivovým olejem, solí a pepřem.
  2. Čajot pečeme v troubě vyhřáté na 230°C dvacet až pětadvacet minut. V průběhu pečení čajot několikrát promícháme. Upečený čajot by měl být měkký.
  3. Po upečení kostky čajotu promícháme s chilli a šťávou i kůrou z limetky.
  4. Na přípravu fazolí do tacos si rozehřejeme na pánvi olej a do měkka na něm osmažíme nakrájenou cibuli a papriku.
  5. K zelenině do pánve přidáme fazole a dochutíme je srirachou a špetkou soli. Fazole na mírném ohni necháme lehce zhoustnout.
  6. Taco tortilly plníme listovým salátem, fazolovou směsí, upečeným čajotem a kozím sýrem.

tacos_2

Šiřte mločí slávu:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..