Toskánská polévka podle Pret A Manger

Vlastně mě ani nenapadá, co by na téhle polévce mohlo být nezdravého. Cizrna, quinoa, spousta zeleniny.. Tomu jídlu není co vytknout!

Mám nového favorita v kategorii rychlé občerstvení. Propadla jsem totiž kouzlu sendvičárny Pret A Manger. Momentálně mám pocit, že bych tam mohla jíst každý den. Pokaždé, když do nějaké pobočky zavítáme (a že jich je v Londýně asi tolik jako v New Yorku Starbucks), cítím se tak nějak víc organicky a éteričtěji.

Naposledy když jsme byli v Londýně, plánovali jsme si nějakou etnickou večeři. Lákala nás marocká nebo třeba japonská kuchyně. Jenomže byl Valentýn a restaurace byly zaplaveny srdíčkama i zamilovanýma párama. Hladoví jsme tak skončili v nejbližším Pret A Manger a když jsme odcházeli, byli jsme přesvědčení, že tak dobře bychom se hned tak někde nenajedli.

Úžasně nás zahřála toskánská polévka. Mám teda podezření, že mezi tradiční toskánské suroviny nepatří ani quinoa ani právě ohromě módní kale, ale to je jenom takový drobný detail, který snad může znervózňovat pouze foodie puntíčkáře.

Super je, že Pret A Manger má na svém webu podrobné složení všech svých jídel a tak se jejich delikatesy výborně kopírují.

Pravda, v tomhle receptu chybí pár originálních surovin včetně kale, protože já jsem téhle listnaté zelenině pořád ještě nějak nepřišla na chuť. Ale jinak si myslím, že se mně toskánská polívka povedla úplně stejně, jako kdybyste si ji koupili v kelímku v Pret A Manger. A dokonce je možná i o krapánek lepší.

Ingredience

  • 1 cibule nakrájená najemno
  • 2 mrkve očištěné a nakrájené na drobné kousky
  • 1 konzerva fazolí borlotti
  • 1 konzerva cizrny
  • 400 ml passaty
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 150 g rozpůlených cherry rajčat
  • malá hrst quinoi
  • 2 bobkové listy
  • čerstvý tymián
  • olej na smažení
  • sůl a pepř podle potřeby

Postup

  1. Na rozpáleném oleji si v hrnci osmažíme cibuli a mrkev. Trvá to asi 5 minut.
  2. Do hrnce přidáme fazole, cizrnu, pasatu, zeleninový vývar, rajčata, quinou a bobkový list. Polívku přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud quinoa nezměkne. Trvá to 15 až 20 minut.
  3. Na závěr do polívky přidáme čerstvý Tymián a ještě ji podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Šiřte mločí slávu:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..