Mercimek koftesi – ?o?kovobulgurové kuli?ky

Pokud náhodou práv? nebrojíte proti lepku, nenapadá m? nic, co by se dalo t?mhle tureckým kuli?kám plným bílkovin a vlákniny po výživové stránce vytknout.

Mercimek koftesi

Mercimek koftesi



Je to, myslím, p?esn? takové to jídlo, které ud?lá obrovskou parádu na n?jakém veganském rautu, protože každý kdo mercimek koftesi ochutná, se bude divit, jak je to dobré, i když je to p?ece veganské.

Na mercimek koftesi je nejlepší, že se nesmaží a tak nejsou v?bec mastné. A jako sen výživového poradce p?sobí i použité ingredience. ?ervenou ?o?ku a bulgur p?ece každý musí milovat.

Takže, pokud náhodou t?hle kuli?ek sníte víc, než jste zamýšleli, v?bec se nemusíte cítit provinile, protože tam není nic, co by vám nebo vaší štíhlé linii mohlo ublížit.

Ingredience

  • 1 hrnek ?ervené ?o?ky
  • 1 hrnek bulguru
  • 1 cibule nakrájená najemno
  • 140 g rajského protlaku
  • 1 svazek jarní cibulky nakrájené najemno
  • hrst hladkolisté petrželky nasekané najemno
  • ?ímský kmín
  • pálivá paprika
  • s?l
  • olej na smažení

Postup

  1. ?o?ku s trojnásobným množstvím vody p?ivedeme k varu a va?íme 10 až 20 minut, dokud ?o?ka není m?kká a neza?íná se i trochu rozpadat.
  2. K ?o?ce p?isypeme bulgur a va?íme vše ješt? dv? minuty.
  3. ?o?ku s bulgurem odstraníme z ohn? a p?ikryté necháme 20 minut odležet. Bulgur, který byl po dvou minutách va?ení stále ješt? tvrdý, tak krásn? zm?kne. Pokud se nám v pr?b?hu va?ení z hrnce vyva?í voda, p?ilijeme jí podle pot?eby, aby m?l bulgur z ?eho nabobtnat. Pokud naopak máme v hrnci i po 20 minutách odležení stále vodu, slijeme ji.
  4. Mezi tím si na pánvi s rozeh?átým olejem osmažíme cibuli tak, aby za?ala zlátnout.
  5. V míse smícháme uva?enou ?o?ku s bulgurem, osmaženou cibuli, rajský protlak, jarní cibulku, petrželku, ko?ení a s?l. Vše dob?e promícháme a z hmoty tvarujeme kuli?ky o velikosti vlašského o?echu.
  6. Mercimek koftesi nejlíp chutnají s ?erstvým listovým salátem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..