Kadai paneer

Když už jsem konečně vyřešila můj celoživotní problém, jak se dostat k indickému sýru paneer, není nic radostnějšího, než se pustit do jeho zpracovávání.

Kadai paneer, rýže tří barev a sváteční sárí

Kadai paneer, rýže tří barev a sváteční sárí

A jako první na řadu přichází moje snad nejoblíbenější paneerové jídlo kadai paneer. Jedná se o pokrm, který své jméno zdědil po nádobě, ve které se připravuje. Já jsem v Indii nikdy nebyla, takže nemůžu posloužit informacema z první ruky… Prý se ale jedná o kotlík podobný čínskému woku, který je jenom o něco hlubší. Takže pokud máte doma (nejdokonalejší kus kuchyňského nářadí) wok, tak máte vyhráno a můžete se pustit do vaření. Pokud ve vaší kuchyni wok ještě nezaujímá to nejčestnější místo, vřele doporučuji běžet si pro něj do prvních domácích potřeb a hned po té se pustit do kadai paneeru.

Ingredience

  • 300 g paneeru (návod, jak rychle a snadno připravit paneer je zde)
  • menší kousek očištěného zázvoru
  • 6 stroužků česneku
  • 2 cibule
  • 2 chilli papričky
  • 7 rajčat
  • 1 červená paprika
  • kokosový olej
  • koření garam masala
  • sůl

Postup

  1. Zázvor s česnekem rozmixujeme na jemnou pastu. Cibuli a papriku si nakrájíme na nudličky julienne. 2 rajčata nakrájíme nadrobno a zbylá rajčata rozmixujeme na pyré. Paneer nakrájíme na kostky a chilli nakrájíme na tenká kolečka.
  2. Ve woku (máme-li originální kadai, samozřejmě použijeme ten) rozpálíme kokosový olej, na kterém osmažíme zázvorovo-česnekovou pastu. Smažíme dokud nepomine výrazná vůně.
  3. Do pánve přidáme cibuli a smažíme dokud nezprůhlední.
  4. Přidáme chilli papričky a nakrájená rajčata. Promícháme a dusíme na mírném ohni tři minuty.
  5. Přidáme rozmixovaná rajčata a dusíme deset minut.
  6. Po té přidáme papriku a dusíme další tři minuty.
  7. Do zeleninové směsi přilijeme 150 ml vody, osolíme a okořeníme a dusíme přibližně osm minut.
  8. Na závěr přimícháme paneer a ještě vše vaříme tři minuty.

Když se pomine všechno počáteční krájení a mixování, tak se jedná o velmi rychlý recept, který spočívá jenom v přidávání a míchání ingrediencí.

Další recepty s paneerem:

Paneer tikka masala

Paneer paratha

Šiřte mločí slávu:

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *