Snídaňové burrito

Která holka mé generace ve třinácti nesnila o tom, že je půvabná Rose, která se na zaoceánské lodi plaví do Ameriky a v průběhu cesty prožívá románek s božským Leonardem.

Já jsem v té době ujížděla na Beatles a Leonardo di Caprio šel tak nějak mimo mě, takže na celé té představě mě nejvíc fascinoval samotný Titanik a do kategorie celoživotních přání jsem si zapsala položku Cesta Titanikem napříč oceánem.

Queen Mary není rozhodně Titanik (je totiž větší a není potopená) a molo, u kterého kotví na Long Beach rozhodně není oceán, ale i tak mám pocit, že se mi splnil můj dětský sen, když jsme v Kalifornii na tomhle vysloužilém parníku strávily dva dny a prolezli si ho odzvrchu dolu a od přídě k zádi.

A ačkoliv na Queen Mary vzpomínám velmi často, zreprodukovat tenhle recept mně trvalo téměř dva roky. Pořád jsem totiž nemohla přijít na to, kdy bych měla chuť a odvahu najednou posnídat fazole, míchaná vajíčka a tortilu. Nakonec jsem dospěla k závěru, že na takovou ranní kombinaci jsem si troufla pouze na Queen Mary, kde nic jiného než opulentní snídaně neexistovalo  a že tedy snídaňové burrito raději udělám k večeři.

Ingredience

2 šalotky (nebo 1 cibule)

1 plechovka fazolí

1 červená paprika

100 g choriza

100 g čedaru

4 vajíčka

4 tortily

2 lžíce barbeque omáčky

1 lžička chili omáčky

sůl a pepř

olej na smažení

Postup

Plátky choriza nakrájíme na čtvrtiny a opečeme na pánvi bez oleje dokřupava. Chorizo odložíme bokem.

Na oleji (pokud se nám vysmažil z choriza, tak můžeme použít ten) si zpěníme na kolečka nakrájenou šalotku, ke které přidáme na tenké proužky nakrájenou papriku. Restujeme do lehkého změknutí papriky.

Do pánvičky přidáme fazole a vaříme je tak dlouho, než omáčka zhoustne.

Do fazolové směsi přidáme osmažené chorizo a vše dochutíme barbeque omáčkou, chili omáčkou, solí a pepřem.

Na pánvičce si uděláme míchaná vajíčka a jdeme na sestavování celého burrita.

Doprostřed tortily vždy dáme čtvrtinu fazolí a čtvrtinu vajíček a vše to posypeme pětinou nastrouhaného čedaru. Tortilu zamotáme a vložíme do zapékací nádoby.

Až máme všechny tortily hotové, posypeme je v zapékací misce zbylým sýrem a dáme do trouby vyhřáté na 200°C zapéct na pět až deset minut.

Co jiného se dá k takové dobrotě pít než Corona s limetkou. To ale asi jenom, když si ze snídaňového burrita uděláte večerní burrito.

Šiřte mločí slávu:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..