Švédské masové kuličky

Protože tu máme podzim a s ním i čerstvou dávku nově vydaných severských detektivek, je ten nejvhodnější čas uvařit si něco správně skandinávského až švédského. A co může být švédčtější než masové IKEA kuličky.

A protože dnes vaříme podle webu eatingwell.com, který je v rámci americké kuchyně tou zdravější variantou, nebudou dnešní kuličky ani ze sobů, losů nebo koní, ale z krůty. Ingredience 450 g krůtího masa 1 cibule 20 g strouhanky 300 g hub (použila jsem hlívu ústřičnou) 300 ml zeleninového vývaru 200 ml zakysané smetany 3 lžičky kukuřičného škrobu mletý koriandr nastrouhaný muškátový oříšek sůl a pepř olej na smažení Postup V míse smícháme namleté krůtí maso, najemno nakrájenou cibuli, strouhanku, koriandr, muškátový oříšek, sůl a pepř a ze směsi vytvoříme přibližně dvacet kuliček. V pánvi si rozehřejeme olej a osmažíme na něm kuličky. Trvá to přibližně deset minut. Hotové kuličky přendáme na talíř a v pánvi osmažíme houby nakrájené na tenké plátky. Po té do pánve vrátíme kuličky a zalijeme je vývarem. V malém množství vody si rozmícháme kukuřičný škrob a přidáme ho k zeleninovému vývaru. Vše povaříme asi tak dvě minuty, aby byl vývar i kuličky teplé. Na závěr přidáme do vývaru smetanu a vše dobře promícháme. A protože to jsou IKEA kuličky, jak jinak bychom je měli servírovat než s hranolkama, že jo.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..