Kuřecí dušenec po mexicku

Jednou z mých nejoblíbenějších kuchyní (ne-li tou úplně nejoblíbenější) je mexická kuchyně a to možná jenom díky tomu, že jsem v Mexiku ještě nikdy nebyla. Do tortily proto balím všechno, co se i jenom vzdáleně podobá mexickému jídlu a co jde zabalit.

Tenhle recept jsem si upravila podle BBC a příště, až zase budu něco balit do tortil, tak už si vážně zkusím vyrobit svoje vlastní domácí tortily.

Ingredience

1 cibule

3 stroužky česneku

1 lžíce třtinového cukru

1 lžíce chipotle nebo chili omáčky

1 plechovka krájených rajčat

1 malá plechovka kukuřice

400 g kuřecích prs

koriandr

sůl a pepř

olej na smažení

4 tortily

Postup

Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a česnek nakrájíme na jemno.

V pánvi rozehřejeme olej a spěníme na něm cibuli a na poslední minutu přidáme česnek.

K cibuli přidáme chipotle omáčku, cukr, rajčata a kukuřici a vše dobře promícháme. Omáčku dochutíme koriandrem, solí a pepřem.

Na směs položíme kuřecí maso, polejeme omáčkou a přikryté dusíme 20 minut.

Masorozebereme na menší kousky, promícháme s omáčkou a balíme do tortil.

Šiřte mločí slávu:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..