Alsaský cibulový koláč

Recept na tenhle koláč plný cibule pochází z útlé kuchařky s tradičními alsaskými recepty, kterou jsme si koupili v informačním turistickém centru hned vedle štrasburské katedrály. Když nad tím tak přemýšlím, je to poprvé, co jsem si koupila nějakou knížku v turistických informacích a po hodně dlouhé době také moment, kdy jsem si koupila nějakou papírovou knížku. A řeknu vám – má to svoje kouzlo. Teda myslím, koupit si knížku v informačním centru a ne koupit si papírovou knížku. Dav okolními krásami omámených turistů vás namáčkne na regál knih a sotva se stihnete pořádně rozmyslet, už jste i s knížkou odnášeni zase jinými v houfu se pohybujícími turisty k pokladně. Tohle turistické kouzlo se rozplyne ale hned po té, co si hned za pokladnou uvědomíte, že tu knížku musíte nejdřív naskenovat, abyste se mohli pokochat recepty.
Ale teď už k samotnému koláči..

Ingredience na těsto
250 g hladké mouky
125 g másla
50 ml vody
sůl

 

Ingredience na náplň
600 g cibule
75 g másla
60 g mouky
2 žloutky
115 ml šlehačky
115 ml mléka
sůl
pepř
muškátový oříšek

Postup
Ze surovin na těsto vypracujeme hladké těsto, které necháme v ledničce odpočinout cca hodinu.
2. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a na rozpáleném másle osmažíme tak, aby cibule začala hnědnout, ale nebyla ještě úplně osmažená.
3. Těsto vyválíme a přeneseme do formy na quiche.
4. Na těsto rozložíme cibuli a zalijeme směsí, kterou si vytvoříme smícháním mléka, smetany, žloutků a koření.
5. Koláč pečeme v troubě rozehřáté na 180°C cca 30 minut.

Šiřte mločí slávu:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..