Vegetariánské hamburgery z mrkve

Máme doma nového milá?ka. Jmenuje se Lotus a je to roztomilý gril, který nekou?í.

Sotva jsme se trochu zbrábo?ili z nejhoršího nachlazení za n?kolik posledních let, vyrazili jsme do Va?kovky pro hit letošního léta bezkou?ový gril Lotus.

Doma už ho máme dva týdny a v kuchyni jsme za tu dobu jedli snad jenom jednou. Vyzkoušeli jsme takovou klasiku jako jsou špeká?ky, hermelín nebo paprika, trochu jsme si zaexperimentovali se pstruhem a já jsem si kone?n? prosadila své vegetariánské hamburgery.

Tentokrát fotky chybí z naprosto prozaických d?vod?. Na Lotusu je snad úpln? nejlepší to, že se rozpálí natotata, takže ho vytahujeme klidn? i v osm ve?er. A to už je jaksi docela tma na focení. Miloše jsem teda jednu fotku donutila ud?lat, ale prý vypadala tak strašideln?, že by se jí lekly i všechny ostatní fotky na tomhle blogu a hr?zou by t?eba i utekly. A to p?ece nechceme, že jo.

Takže s chutí do toho! Grilovací sezóna je tady a na gril se nemusí vždycky házet jenom maso.

Ingredience

  • 700 g umyté, oškrábané a nastrouhané mrkve
  • 1 plechovka cizrny
  • 1 nadrobno nasekaná cibule
  • 1 vejce
  • 3 lžíce tahini
  • strouhanka ze t?í rohlík?
  • ?ímský kmín
  • uzená paprika
  • cajunské ko?ení (není nutné)
  • s?l
  • olej
  • hamburgerové housky a vše to ostatní, co k hamburgeru pat?í

 

Postup

  1. Dv? t?etiny nastrouhané mrkve osmažíme na trošce rozpáleného ohn?. Trvá to cca 10 minut. Mrkev by m?la za?ít von?t a zm?knout.
  2. Do food procesoru/mixéru dáme zbývající t?etinu mrkve a p?idáme cibuli, cizrnu, vejce, tahini a ?ímský kmín. Vše rozmixujeme do jemné pasty.
  3. Do téhle sm?si p?idáme osmaženou mrkev a zbývající ko?ení. Vše dob?e promícháme a postupn? p?idáváme strouhánku. Já jsem nakonec použila všechnu, kterou jsem m?la ze t?í rohlík?, ale možná by se hamburgery nerozpadaly, i kdybych jí použila mí?.
  4. Až máme tu správnou hustotu a hmotu taky dob?e nako?en?nou za?neme z ní vytvá?et hamburgery. Mn? t?sto vyšlo na šest placi?ek.
  5. P?ed grilováním hamburgery pot?eme z obou stran olejem, aby se nep?ichytávaly ke m?ížce.
  6. Kompletace výsledného hamburgeru je v?c osobního vkusu nebo toho, co nabídne ledni?ka. Nám nabídla už jenom cibuli, cherry raj?átka, ho??ici a barbecue omá?ku a byla to vynikající kombinace. Takový listový salát a ogrilovaná paprika by podle m? ud?laly ale taky hodn? parády.

Recept pochází z BBC a je upraven k obrazu mému.

Další vegetariánské hamburgery

Vegetariánský hamburger z quinoi

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..